Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke klare det mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Siden du var 5 år, har du fulgt dine forældres system omkring jul og nytår. Så længe sådan et system fungerer godt, kan det være rart både for børn og forældre, at de ved, hvor jul og nytår skal fejres.

Men der er sket nogle vigtige ændringer. For det første er du blevet ældre og har sikkert også på andre områder din egen mening om tingene, og for det andet har din far fået en ny familie. Mange børn, hvis forældre er skilt, oplever, at det bliver svært, når en af forældrene stifter ny familie, så du er ikke alene. Jeg kan fortælle dig, at det tit er problematisk både for børnene og den nye familie, så måske er det ikke kun dig og din lillesøster, der synes det er svært i din fars nye familie, måske synes han og hans nye kone det også. Sommetider kan det hjælpe at snakke lidt om det svære. Måske kan du overveje, om det kan lade sig gøre.

Jeg kan godt forstå, at det ikke er så rart at tænke på, at din far måske bliver vred og skuffet, hvis I vælger julen fra hos ham, men jeg tænker, at du har lov til at få en god jul.

Du skriver, at din mor støtter dig, så jeg vil foreslå, at hun tager kontakt til din far og fortæller ham om jeres ønske for julen. Du kan også selv snakke med ham om det, hvis det er bedre. Det er ikke nemt, men det skal gøres, hvis du vil have en ændring. Inden da kan du tænke på, hvordan du vil foreslå, at julen kommer til at forløbe med din far. Måske kan der laves en ordning, så du og din søster besøger din far i løbet af juledagene, så I kan udveksle gaver og ønske hinanden god jul. Hvis I ikke kan finde ud af at blive enige, kan det jo være noget som dine forældre kan snakke sammen om med Statsforvaltningen. Dine forældre har også mulighed for at ringe til vores ForældreTelefon på 35555557, hvis der er brug for at snakke og få rådgivning hos os.

Mange gode tanker og held og lykke med julen ønsker BørneTelefonen

 

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat