Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke klare det her

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan virkelig godt forstå, at det hele føles alt for hårdt, for du har ret, du skal ikke være mor for din mor.
Det er dog godt, at du har nogle ældre søskende, du kan tale med, og som forstår dig. Det kan have stor betydning for hele din situation, og for din måde at få bearbejdet alle de ubehagelige oplevelser, du har været igennem og er omgivet af nu.

Men det er vigtigt, at du får konkret hjælp til at takle dine egne følelser lige nu. Du skal bestemt ikke have ansvaret for din mor, og det er du nødt til at tale med din mor om. Og måske også din far, hvis det giver mening for dig.

Derudover synes jeg, at du skal fortælle din klasselærer eller en anden voksen på skolen eller i klubben, hvordan du har det, og hvordan din hjemmesituation fungerer, for du har brug for, at nogle andre end dine søskende kan gå ind og støtte dig i din trivsel.
Det kan være svært for dem, fordi de har deres egne følelser involveret i det – og især hvis de, som du siger, så bor et andet sted.

Derfor foreslår jeg, at du taler med en anden voksen, hvis du kan finde mod og kræfter til det? Både skolen og klubben/dit fritidstilbud har pligt til at træde til og hjælpe, når man som dig, ikke kan få lov at være barn i sit eget hjem. Du har ret til at føle dig tryg og passet på. Og selvom din mor måske enormt gerne vil, så forhindrer sygdommen hende i det.

Skolen har nogle forskellige profesionelle mennesker tilknyttet, som ville være gode at tale med.
Det vil sige en AKT-lærer (adfærd, kontakt og trivsel), en skolepsykolog og en skolesocialrådgiver. Skolesocialrådgiveren kender til muligheder for at hjælp til hele familien, altså både dig og din mor. For I har begge brug for hjælp.
I skolen kender de dig også. Derved vil der være nogen i dagligdagen, der er der for dig, når du har brug for det. Det er en rigtig god ting, når man har det svært.

Du kan også vælge at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og få en snak med en rådgiver hos os. Du er helt anonym, og det er gratis. Og hvis du på et tidspunkt bliver parat til det, kan du også fortælle os, hvem du er. Så kan vi kontakte kommunen for dig, så du kan få den hjælp, du har brug for. Du kan også få en bisidder hos os. Det kan du læse lidt om her!

Uanset hvad du vælger at gøre, så er vi her for dig. Du må endelige ikke tøve med at ringe eller kontakte os på chat eller SMS.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat