Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan i hjælpe

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, du er træt af at føle dig "klemt" mellem dine forældre.

Når jeg læser dit brev, er jeg ikke helt sikker på, om du bor både hos din mor og far, eller kun ved din mor? Hvis du bor begge steder, men for eksempel kun ønsker at bo hos din mor og så bare besøge din far, er det en mulighed.

Jeg kender rigtig mange andre børn, hvis forældre ikke længere er sammen. I mange familier kan det være rigtig svært for barnet, for man kan opleve, at man skal holde enten med den ene eller anden. Jeg tænker også, at det måske kan være vigtigt for dig, at dine forældre ikke taler dårligt om hinanden. Det kan nemlig gøre, at man føler sig endnu mere klemt imellem dem. Hvis det er sådan, du har det, kunne du så forestille dig at tale med dine forældre om det? Hvis det er svært, kan du måske vise dit brev og mit svar.

Til sidst i dit brev skriver du, at du hader alt i dit liv. Jeg bliver rigtig ked af det på dine vegne, hvis det er sådan, du har det. Det er vigtigt, at der er nogen, der får at vide, at du har det sådan. Måske kan du tale med enten din mor eller far – eller måske er det bedre at tale med en anden voksen, du stoler på. For eksempel en lærer, en pædagog eller en helt anden? Du voksne skal hjælpe dig, for du har ret til at have et godt liv.

Det kan også være, at du ville synes det er rart at chatte, sms'e eller ringe til BørneTelefonen. Så kan vi snakke lidt med dig om, hvem der vil være bedst at fortælle dine tanker til. Og vi kan lytte til dig og trøste dig, hvis du har brug for det. Nummeret er 116111, og det er helt gratis at ringe og skrive.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat