Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan di tvinge mig?!

Kan mine forældre tvinge mig til at lade vær med at skrive med min kæreste hvis de ikke kan lide hende?

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år,

Det lyder da ikke helt godt, at dine forældre forbyder dig at skrive med din kæreste, fordi de ikke kan lide hende. Det er jo dig, der er kæreste med hende og mest dig, der skal kunne lide hende. Har de mon nævnt nogle ting om din kæreste, som de bliver bekymrede over?

Så længe du er under 18 år har dine forældre myndighed over dig og kan derfor delvist bestemme over dig, og træffe beslutninger på dine vegne. Når jeg siger delvist, er det fordi det, at man som barn/ung har ret til at blive hørt og man har ret til et privatliv. Jo ældre man bliver, jo tydeligere kan man også fortælle hvad man mener. Forældre må derfor heller ikke læse dine private ting, med mindre de er bekymrede for dig. Derfor er det ikke ok, at forældre ikke lytter til barnet eller tvinge deres børn til ting, de ikke har lyst til.

Derfor vil jeg ikke sige, at de kan tvinge dig til at lade være med at skrive med din kæreste, men på den anden side tænker jeg, at det bedste ville være, at få dem til at forstå, hvorfor din kæreste er vigtig for dig. Måske vil de acceptere hende med tiden, også selvom de måske ikke kan lide hende, fordi de finder ud af, at hun er god for dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat