Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil væk!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,
Tak for dit brev. Godt du har haft overskud til at skrive og bede om hjælp. Jeg kan godt læse, det er hårdt og urimeligt hjemme hos dig lige nu.

Først vil jeg sige til dig, som du sikkert ved, at det er ulovligt og strafbart at slå børn i Danmark, og det gælder også forældre. Det er trist at læse, dine forældre slår dig, fordi du har fået 7 i karakter. (Selvom du havde fået -3 ville det stadig ikke være i orden at slå!) 

Derudover, så er 7 jo bestemt ikke nogen dårlig karakter. Jeg tænker, du har en rigtig fighter ånd, når du kan opnå et 7-tal med de forhold, du har derhjemme. Tit er det sådan, at det kan være svært at passe skolen, hvis man ikke har forældre, der bakker en op og anerkender en, som man er, og det lyder det ikke til at dine forældre gør lige nu.

Det er forældres ansvar, indtil man er 18 år, at passe på sine børn og skabe en tryg ramme, hvor man kan udvikle sig i som barn. Så kan det godt være, ens barn ikke altid vælger det, man som forældre synes er det fedeste - i dit tilfælde din praktik, men da må man som forældre være nysgerrig på sit barns valg, hvis man ikke helt forstår det valg, som barnet tager og ikke krænke, som jeg oplever, du bliver.

Jeg synes, det er meget, du går med alene og meget, der skal ændres hjemme hos dig, for at det er i orden for dig at være der. Det, tror jeg, du skal have hjælp til af en voksen. Jeg tænker, om ikke der er en voksen, som du har tillid til, det kunne være en lærer på skolen, en venindes mor, eller en anden i din familie? Det kunne også være en præst (hvis du har gået til konfimationsforberedelse) hos en god præst. Det vigtigste er bare, at du finder en, du kan fortælle, hvordan du har det, og en som kan hjælpe dig og din familie videre. 

Måske ved du det allerede, men vi har alle en sagsbehandler på kommunen, som har pligt til at hjælpe dig og din familie frem til en løsning, men det kræver, at kommunen ved, hvad der foregår hjemme hos dig.
Jeg ved godt, at alt det her nok er en stor mundfuld for dig, og jeg forstår godt, at det er svært... Men jeg håber, du har lidt mere mod til at bede om hjælp hos en voksen, du har tillid til. Du kan fx bruge dit brev og svaret til at snakke ud fra, det kan nogle gange være en hjælp.

Du kan altid ringe til BørneTelefonen, som er et anonymt nummer 116 111, der sidder voksne klar til at snakke med unge, som har det ligesom dig. Mange synes, det kan være et godt sted at starte...

Mange hilsener
BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat