Brev

Jeg vil væk

Jeg har et problem.

Jeg bor hos min far da jeg har valgt ikke længere at se min mor på grund af et stofmisbrug. Jeg har en kæreste jeg snakker om alle de problemer jeg har med mine forældre. Jeg vil godt væk fra min far da vi skændes hver gang jeg kommer hjem (det skal lige siges jeg er på efterskole).

Min far er begyndt at kalde mig fed som får mig til at tænke på at jeg ikke har lyst til at spise noget, og jeg har tænkt på at stoppe med at spise. Han siger også at jeg minder ham mere og mere om min mor og det slår virkelig hårdt.

Jeg kan ikke holde ud at være i nærheden af ham mere, og han får mig altid til at græde på enten den ene eller anden måde.

Jeg vil godt flytte et andet sted hen, men ved ikke hvordan jeg skal gribe det an, så hjælp 🙁

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år!

Jeg kan godt forstå, at det er rigtig hårdt for dig, at skændes så meget med din far. Det må også være meget ubehageligt, at han siger grimme ting om dig, og får dig til at græde. Det er slet ikke i orden.
Men hvor er det dejligt at høre, at du har en sød kæreste, som du kan snakke med om det.  Det er vigtigt, at have nogen at dele sine bekymringer med.

Det er også meget forståeligt, at du helst vil flytte et andet sted hen. Det er desværre ikke så nemt at flytte – med mindre du har noget familie, fx nogle bedsteforældre eller en tante/onkel, som din far vil lade dig flytte hen til. Så længe du er under 18 år, er det nemlig dine forældre (din far), der har myndigheden over dig, og ham der bestemmer, hvor du skal bo. I tilfælde hvor der er meget store problemer derhjemme, kan kommunen vælge at fjerne børn hjemmefra, og fx anbringe dem på et opholdssted eller i en plejefamilie. Der skal dog rigtig meget til, før de vælger at gøre det. Og det kan tage lang tid, da der først skal laves en masse undersøgelser og holdes samtaler m.m. Inden kommunen overvejer at fjerne børn fra deres forældre, vil de forsøge at hjælpe dem med at få det bedre sammen, og fx tilbyde dem nogle samtaler hos en familieterapeut eller psykolog. Det kan godt være rigtig hjælpsomt, og der er mange familier, der har fået det bedre sammen efter sådan et forløb.

Jeg synes derfor, du skal snakke med lærerne på din efterskole om, hvordan du har det med din far, hvad han kalder dig osv. Du kan evt. vise dem det brev, du har skrevet til brevkassen, hvor det hele står. Måske kan de hjælpe dig med at få noget hjælp, eller kontakte den kommune du bor i, for at spørge om mulighederne for at få hjælp. Det kan også være, de kan snakke med din far eller måske jer begge to, så I kan få det bedre sammen, når du er hjemme. Hvad tænker du mon om den idé?

Det kan være, at du i en periode, kan bo hos nogle andre, når du er hjemme på weekend. Det kunne fx være hos noget familie eller en veninde. På den måde, kunne du og din far få en pause fra hinanden, og forhåbentlig få noget hjælp til at få det bedre sammen, inden dit ophold på efterskolen slutter.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

 

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat