Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil ud!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære c:

Dine forældre har ansvaret for dig, indtil du fylder 18 år. Det er derfor også dine forældre, der skal forsørge dig, indtil du fylder 18 år. Det er først når du er 18 år og myndig, at du selv kan bestemme, hvor du vil bo.

Når du har så stort et ønske om at flytte, ville det bedste være, at I får snakket jer sammen til enighed, for det ville både være ubehageligt for dig og for dine forældre, hvis I bliver uvenner over det.

Har du prøvet at fortælle dem hvorfor du gerne vil bo for dig selv? Og har du en plan for, hvordan du vil klare dig økonomisk? Der er mange ting, der skal snakkes igennem, og for dig er det vigtigt, at du får det fortalt, så dine forældre kan forstå, hvorfor du gerne vil flytte.

Måske er der en mulighed for, at du kan blive mere tilfreds med at bo hjemme, hvis du får fortalt om dine ønsker for ændringer? Prøv at overveje, hvad der skal til, for at du får lyst til at blive boende derhjemme.

SU er for unge, der er fyldt 18 år, så det kan du ikke få før om godt 2 år. Den eneste økonomiske støtte du evt. kan få, er den børnefamilieydelse, dine forældre modtager fra staten. I så fald skal I være enige om det. En mulighed kunne også være at ringe til din kommune og tale med en sagsbehandler. Han/hun vil kunne forklare mere om, hvad der er af støtte i din kommune til unge, der bor for sig selv.

Mange gode hilsener fra BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat