Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

JEG VIL SLÅ MIG SELV IHJEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige dreng

Tak for dit ærlige brev. Det lyder virkelig som om, at du er godt træt af din mor og den måde hun opfører sig på. Det er ret flot, at du beder om hjælp til, hvordan du skal forholde dig til det hele.

Først vil jeg sige, at du er så heldig, at du har så mange omkring dig som fx din far, søster og farmor, som er din trøst og støtte. Jeg læser ud fra det du har skrevet at du er træt af din mor og skolen. En del af din vrede og frustration handler om, at din mor forventer, at du er perfekt i hendes øjne og at hun ikke vil høre din mening, men hele tiden skælder dig ud.

Jeg ved fra andre teenagedrenge, som jeg har talt med på Børnetelefonen, at flere af dem er så træt af, at deres mor ikke lytter til dem eller forstår, at de også har en mening. Så jeg tror din frustration er helt normal. Måske din mor har svært ved at forstå, at du faktisk er blevet 14 år.

Jeg tænker, at en mulighed kunne være at du taler med din far og søster om, hvordan du har det. Dernæst kunne det være en mulighed, at du skriver et brev til din mor, som du enten giver hende eller som du bruger som skabelon til en snak med hende. I brevet fortæller du hende, hvad det gør ved dig og hvordan det får dig til at føle, at du ikke må sige din mening, at du føler hun forventer du skal være perfekt. Det der er vigtigt i sådan et brev eller som forberedelse til en snak mellem din mor og dig er, at du ikke anklager hende, for så kan det ende med at hun slet ikke lytter til det du siger. Men at du fortæller, hvad det gør ved dig og hvad der sker inde i dig.

Du kunne måske prøve snakken af på din søster eller måske kunne I sammen tage snakken sammen med din mor, hvis din søster har det på samme måde som dig. Det der er vigtigt er at din mor forstår at du er frustreret, vred og ked af det. Måske kunne du komme op med forslag til, hvordan du godt kunne tænke det skal være hjemme hos jer.

Jeg håber, at ovenstående har åbnet op for nogle muligheder til, hvad du kan gøre videre. Du kan være stolt af dig selv, at du tager ansvar og forsøger at ændre på den situation som er. Ret sejt.

Du er også meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen 116 111, her sidder rådgivere klar ved telefonen året rundt kl. 11-23. Vi vil rigtig gerne lytte og hjælpe dig til, hvordan du kan få taget denne vigtige snak med din mor.

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat