Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg vil ikke mere min mors kærste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15

Tak for dit brev. Det lyder rigtig voldsomt med skænderierne og at din papfar nogle gange bliver så sur, at han smadrer ting. Når nogen i et hjem skændes på den måde, bliver alle påvirket af det – det er ikke kun dem, der skændes. Fx kan man blive stresset, ked af det eller bange/utryg. Kender du nogle af de følelser fra dig selv? Hvis du gør, skal du vide, at det er helt normale reaktioner. Men samtidig skal du også vide, at det ikke er meningen, at det skal være sådan. Og jeg vil rigtig gerne give dig nogle idéer, du kan overveje. For jeg tror nemlig det er rigtig vigtigt, at det bliver ændret, så dit hjem bliver rart og trygt for alle.

Ved din mor og din papfar, hvordan du har det med deres skænderier? Nogle gange gør voksne nemlig nogle ting, uden at de tænker over, hvordan det påvirker deres børn. Måske tænker de, at du ikke kan høre noget, fordi du sidder inde på værelset på spiller computer? Men måske ved de ikke, at du faktisk må slå mikrofonen fra, for at dine venner ikke kan høre skænderierne? Nogle gange kan problemet blive mindre ved at man gør de andre opmærksomme på, hvordan man har det. Er det en mulighed at snakke med din mor, papfar eller dem begge? Måske kunne du vise dem dit brev her til brevkassen?

Det kan også være, at din mor og papfar har brug for noget hjælp, så de kan få det til at køre bedre derhjemme? Og måske har din papfar brug for noget hjælp til at håndtere vrede? Den hjælp kan du måske hjælpe til med, at de får. Måske har du en lærer i skolen, du føler dig tryg ved, og som er god at snakke med? Og måske kunne du snakke med ham eller hende om, hvordan det er derhjemme – og hvordan det påvirker dig? Din lærer kan nemlig sørge for, at din mor og papfar får hjælp.

Måske synes du ikke, at du har en lærer eller en anden voksen, du kan snakke med om det derhjemme? Og måske har du allerede forsøgt at snakke med din mor og papfar – uden at der er sket noget? Så har du også selv mulighed for at kontakte din kommune og fortælle dem om skænderierne og vreden derhjemme. Det kan du få hjælp til fra en bisidder fra Børns Vilkår. En bisidder er en person, der kan tage med børn og unge med til møder hos fx kommunen. En bisidder kan sørge for, at kommunen lytter til dig og at dine rettigheder bliver overholdt. Hvordan du kan få en bisidder, kan du læse mere om på https://bornetelefonen.dk/bisidder-boernetelefonen/.

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover. Og jeg håber, at jeg har kunnet give dig nogle idéer, du har fået lyst til at overveje. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat