Brev

Jeg vil gerne væk fra min familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære L

Tak for dit brev. Du skriver, at du gerne vil væk fra din familie. Selvom du ikke fortæller så meget om årsagerne, får jeg en fornemmelse af, at du har gode grunde til at ønske dig en ny start.

Jeg ved ikke om du har talt med nogen andre om, hvordan du har det derhjemme? Om der er nogen, som kan hjælpe og støtte dig i at kontakte kommunen? Hvem mon kan det, en voksen (din lærer, en venindes mor eller en helt tredje)?

Vi kan også hjælpe dig, med at finde ud af, hvilke muligheder der er for dig... hvis ringer til BørneTelefonen og taler med en rådgiver på 116 111. Rådgiveren har mulighed for at sætte dig i forbindelse med en bisidder, som er en sød voksen der kan hjælpe dig med at gå til kommunen der hvor du bor. En bisidder kender dine rettigheder, og støtter dig i samtalerne og møder med kommunen.

Kommunen er dem, der skal være med til at træffe beslutning om, hvordan de bedst kan hjælpe dig. De kan vælge at tilbyde jeres familie nogle samtaler, men de kan også vælge at tilbyde dig et andet sted at bo, hvis det vurderes, at det er bedst for dig. De kan f.eks. også vælge at støtte dig i et efterskoleophold.

Du kan læse mere, om vores bisiddere og det de kan hjælpe med her: http://www.børnetelefonen.dk/bisidder

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til at komme lidt videre og få den hjælp du har brug for.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat