Brev

Jeg vil gerne væk fra min familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C.

Det er fint, at du vælger at skrive brev og fortælle om problemerne i familien og om dine selvmordstanker. Og det er rigtig godt, at du har stoppet dig selv, når du har været aller mest trist og modløs. Det bedste, du kan gøre, er nemlig at bede om hjælp, og det har du gjort nu. Flot!

Du har haft en svær opvækst med vold og trusler, og har tidligere oplevet, at det hjalp, at en person talte med dine forældre. Men nu er den gal igen.

Det er fint, at du har prøvet at tale med din mor om problemerne, men desværre har det ikke hjulpet dig.

Når et barn eller en ung ikke har det godt i sin familie, er det Socialforvaltningen i kommunen, der skal hjælpe til at finde en løsning.

Du kan godt selv kontakte en sagsbehandler ved at ringe til kommunens hovednummer, det kan du finde på kommunens hjemmeside. Men det kan godt være lidt svært at gøre selv, så måske kunne du igen få hjælp fra en lærer, det har jo været en hjælp før. Du kan jo vise dit brev som en start på en samtale med læreren.

Du kan også få hjælp fra en bisidder her fra BørneTelefonen. En bisidder er en socialrådgiver, der kan støtte og hjælpe dig, hvis der skal være møder med en sagsbehandler i kommunen, og som kan oplyse dig om dine rettigheder. Hvis du ønsker en bisidder, kan du ringe til BørneTelefonen på 116111, så hjælper vi dig med det.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat