Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil bo hos min far på Sjælland

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Jeg kan godt forstå dit dilemma. Det må være rigtig svært, at fortælle sin mor, at man faktisk har mere lyst til at bo sammen med sin far - især når du kan mærke, at hun bliver ked af det! Selvom du har lovet din mor, at gå på gymnasium ved hende, så kan tingene jo godt ændre sig. Som i dit tilfælde, har du været på efterskolen og du har fået en kæreste, der bor tættere på din far.

Jeg synes, at det er vigtigt, at du bor det sted, hvor du føler dig mest hjemme og det er vigtigt, at du lytter til det, du mærker. Det er dog også vigtigt, at dit valg er velovervejet. Har du tænkt over, hvordan det vil blive med skoleskift og venner. Hvis du helst vil bo hos din far, er vigtigt at du får det sagt. Du kan starte med at snakke med din far og høre hvad han siger til det - er han ok med det?  

Når du skal snakke med din mor kunne du sige: Jeg har tænkt meget over det, men jeg synes det er svært at sige til dig, for jeg vil ikke gøre dig ked af det. Men jeg kunne altså godt tænke mig at prøve at bo hos far, selvom jeg har lovet dig at bo hos dig imens jeg læser på gymnasiet.Det er også for at komme tættere på min kæreste. Hvad siger du til det?

Alle skilsmissebørn over 10 år har det, der hedder initiativret. Det betyder, at de kan bede Statsforvaltningen om at holde et møde med forældrene, hvis de ikke har det godt med de aftaler, der er lavet i forbindelse med skilsmissen. Fx hvis de ønsker at bo hos den anden forældre. 

Hvis du gerne vil kontakte Statsforvaltningen kan du ringe til Børnenes skilsmissetelefon på 20600550 og snakke med en af deres rådgivere.

Jeg ønsker dig held og lykke med at komme til at bo det sted, du helst vil og er bedst for dig.

De bedste hilsener
BørneTelefonen

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat