Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil bo hos min far.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige

Hvor er der mange gode grunde til, at du gerne vil bo hos din far.

Du er bange for din mor og nervøs for, at hun snart vil slå dig. Det gør mig bekymret, og jeg tænker, at du skal have god hjælp meget snart.

Din mor gør nemlig mange ting, som slet ikke er i orden. Din mor skal allerhelst sørge for, at du er tryg og har det godt igennem din barndom. Det er som om, at hun gør det helt modsatte. Din mor må aldrig slå dig, og hun må heller ikke råbe af dig, så du bliver bange. Det er slet slet ikke i orden.

Jeg kan sagtens forstå, hvis du føler dig utryg hjemme hos din mor. Når din bonusfar støtter op om, at din mor behandler dig skidt, ja så bliver det ret voldsomt med 2 voksne mod dig – som kun er et barn.

Det er bare SÅ godt, at du taler med din far om det. Det virker som om, at han forstår dig rigtig godt. Lige nu er du bange for, at din mor vil slå dig, hvis hun får at vide, at du har snakket med din far og din skole. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde hjælp, som også kan beskytte dig mod din mor.

Jeg forstår det sådan, at din mor ikke vil have, at du skal bo hjemme hos din far. Men fordi du ikke har det godt hjemme hos din mor, så kan kommunen hjælpe med at finde ud af, om det er bedre, at du bor hos din far.

Kommunen skal nemlig hjælpe børn, der ikke har det godt.

Din lærer eller din far kan hjælpe med at ringe til kommunen. Du kan også gøre det selv. Du skal bare google din kommunes navn + “anonym rådgivning børn og unge” – her er der voksne, som hver dag taler med børn, der har det meget svært derhjemme.

Det er kommunens opgave at finde ud af, hvad den bedste hjælp er til lige præcis dig. Det gør de ved at tale med dig og med din familie – og måske også med andre, der kender til dig og din situation, så de kan få et godt billede af problemerne.

Når de har undersøgt det, beslutter de, hvordan de kan hjælpe bedst. Det kan fx være ved, at du flytter hjem til din far. For du har ret til at blive passet på og beskyttet, så du kan få det godt. Og at du har ret til at blive hørt og sige din mening – så det er vigtigt, at du og din far fortæller kommunen, at du er bange for din mor og bonusfar, og du gerne vil bo hos din far. Du kan også fortælle kommunen, at du gerne vil skifte skole, hvis det kunne være godt for dig.

Måske er du bange for, at tingene vil blive værre, når kommunen får det at vide. Det kan fx være, at du er bange for, at din mor og bonusfar vil blive meget sure. Fortæl den voksne fra kommunen, hvis du er bange. Så skal de finde en måde at passe på dig på. Så der ikke sker dig noget.

Jeg vil også gerne fortælle dig om vores bisiddere.

En bisidder fra BørneTelefonen er en voksen, som er din støtte undervejs. En bisidder kan gå med dig og være der for dig, når du skal fortælle kommunen om, hvordan du har det hjemme hos din mor og bonusfar.

Bisidderen kan gå med dig for at støtte dig og hjælpe dig med at få sagt de ting, som du synes er vigtige. En bisidder kender også meget til børns rettigheder og kan derfor også fortælle dig om de rettigheder, du har.

Første gang du skal mødes med din bisidder, bestemmer du helt selv, hvor I skal mødes. Det kan være på et bibliotek, på din skole eller til en gåtur. Din mor behøver slet ikke at vide, at I skal mødes.

Vores bisiddere har hjulpet rigtig mange børn og unge, der har haft det svært, med at få den hjælp de har brug for. Du kan ringe og høre mere om bisidderne på tlf. 35555559 og taste 2.

Du kan også læse mere her: Bisidder fra BørneTelefonen

Måske skal du lige læse mit svar igennem et par gange. Det kan godt virke forvirrende med kommunen, bisidderen osv. Det kan også være, at du skal vise mit svar til din far, så I kan snakke om det sammen. Når du lige har tænkt over det, så håber jeg, du har mod på at ringe til bisidderne.

Du har allerede været så stærk at dele dine tanker med din far og skolen. Jeg tror også på, at du kan dele dem med kommunen og en sød bisidder.

Jeg sender dig et stort knus og alle mine tanker.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat