Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil bare gerne have hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du

Tak for dit meget ærlige brev. Vi tænker bestemt ikke, du søger opmærksomhed, men hjælp! Og det har du brug for med alt det, som du har oplevet og oplever lige nu.

Jeg kan høre, at de voksne, der er omkring dig, ikke passer på dig. Det er dine forældres ansvar at passe på dig og skabe en ramme, hvor du kan føle dig tryg. Det lyder ikke til at være sådan hjemme hos dig. Det er forbudt at slå i Danmark. Det er godt at læse, dine forældre er holdt op med at slå dig. Men det er ikke i orden, at du skal opleve, at din mor bliver slået. 

Jeg tænker, at det bedste, du kan gøre lige nu, er at holde fast i dit mod til at ringe til BørneTelefonen 116111, som du selv har tænk på. For du fortjener hjælp til både det derhjemme og det i skolen.

Jeg ved godt, at du skriver, du er bedst på skrift. Men det er nogen gange også godt, at få talt med en voksen, der kan forklare en grundigt, hvordan man kan få hjælp. Du kan starte med at fortælle, at du har skrevet til os, når du ringer, så skal rådgiveren nok stille spørgsmål og hjælpe dig gennem samtalen.

Du skal vide, at du og din familie kan få hjælp. Din kommune har nemlig pligt til at hjælpe familier som din, når der er problemer. Det er derfor en god ide, hvis din kommune får at vide, hvordan det er hjemme hos dig. 

På BørneTelefonen kan vi hjælpe dig med at tale med kommunen. Vi har nemlig en bisidderordning. En bisidder er en voksen, som kan tage med dig på kommunen. Og hjælpe dig med at få styr på det derhjemme. Det vil du kunne snakke med dem om på BørneTelefonen. Du kan også læse om det i boksen her i svaret. 

Jeg bliver meget varm om hjertet, når jeg tænker på det mod, du har haft ved at skrive til os. Jeg håber, at du holder fast i det store mod, så det kan være med til at hjælpe dig til at blive glad for livet igen. Det fortjener du som alle andre unge.

Mange Kærlige hilsner BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat