Brev

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med min familie.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Hvor er det godt, du skriver ind og deler dine tanker omkring dine forældres skilsmisse. Jeg kan godt forstå, at du er ked af det. Når ens forældre bliver skilt, er der en masse følelser indblandet, ligesom der kan komme en masse svære tanker.

Det lyder til, at du lukker dig inde på værelset og altså går med bekymringerne og tankerne selv. Og det er svært og ensomt. Jo mere du hober op indeni, jo mere vil det fylde i dig. Og så er der til sidst ikke plads til meget andet.

Din mor er ked af det, hvilket kommer til udtryk ved, at hun bliver vred og råber. Det er ikke rart at opleve. Det er godt set af dig, at hendes vrede ikke har noget med dig at gøre, men at det er fordi hun ikke ved, hvordan hun skal håndtere sine følelser. Jeg tænker på, om du har prøvet at tale med hende omkring det?

Jeg ved, at det kan være svært, og måske vil du ikke bekymre din mor med din egen sorg over skilsmissen? Kan du mon genkende det? Men det er dog vigtigt ikke at gå med de svære tanker og følelser selv, og netop i en svær tid, har I begge brug for at mærke hinanden.

Det kan være en god idé at tage en snak med din mor en dag, hvor hun ikke er ked af det eller vred. Du kunne fortælle hende, at det gør dig ked af det, når hun bliver vred, og at du ikke ved, hvad du skal gøre, når alle stresser rundt.

Hvis du synes, det er svært at skulle tale med hende, kan du evt. spørge din storebror, om han vil gøre det sammen med dig. Det kan være rart at være to. En anden måde kan være at skrive dine tanker og følelser ned i et brev.

Jeg tænker også på, at det er vigtigt, at du og din bror får snakket sammen i denne svære tid. Han går måske også rundt med de samme bekymringer som dig.

Du har lige fået besked om, at din far har forhold til sin kollega, og at de nok kommer til at se hinanden. Det kan være meget svært at skulle forholde sig til, at ens forældre får nye kærester. Det giver en masse tanker og forestillinger i hovedet. Måske du kan nikke genkendende til det? For hvad kommer det til at betyde for dig og din bror? Og bliver din mor nu endnu mere ked af det og dermed mere vred?

Jeg tænker, det er vigtigt, at du får talt med din far omkring det. At du får fortalt ham, hvilke tanker og følelser, du går rundt med. Fortælle ham hvilke bekymringer du har i forhold til, at han nu ses med en ny. Også i denne situation kunne det være en god idé at inddrage din bror, eller skrive et brev.

Du står over for en ny situation i dit liv, som jeg håber, vil falde på plads for dig. Det vigtigste for dig lige nu er, at du får fortalt om, hvad der sker inden i dig. Det håber jeg, at du kan finde modet til.

Du er altid velkommen til at skrive til os igen. Du kan også kontakte os på BørneTelefonen på 116 111 eller via SMS og chat.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat