Brev

Jeg tror min mor hader mig.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16,

Det må være anstrengende at din mor virker som om hun ikke har lagt mærke til, hvor meget du har ændret dig for hendes skyld? Det er virkelig mange ting du har lavet om på og det må have krævet meget af dig. Det er bestemt noget du kan være stolt af! Mon du føler det hele kunne være lige meget og på en måde føler dig uretfærdigt behandlet, fordi din mor ikke har sagt at hun er stolt af dig?

Som du selv er inde på er det vigtigt at føle sig elsket, altså at mærke kærligheden fra ens forældre, søskende, en kæreste eller andre. Jeg er også enig i, at en mor bør elske og acceptere sit barn lige meget hvad. I sidste ende er det jo forældreren der er ansvarlig for hvordan deres barn er blevet opdraget og dermed hvordan det handler og opfører sig.

Når jeg læser dig brev kommer jeg til at tænke på at der er mange måder at udtrykke sin kærlighed. Der er bl.a. nogen der snakker om ”De 5 kærlighedssprog” og mener at der overordnet er fem forskellige måder man kan udtrykke kærlighed på. De mener man kan udtrykke kærlighed ved 1) at fortælle det med ord, 2) kærlige berøringer, 3) at bruge tid sammen, 4) at gøre tjenester/hjælpe hinanden og 5) at give gaver (det sidste må dog aldrig stå helt alene). Normalt er der ét ”sprog” der dominerer, men alle ”sprog” er mere eller mindre tilstede i alle mennesker. Har du tænkt over hvilket et af disse ”sprog” som dominerer hos dig og hvilket et der dominerer hos din mor? Måske er de forskellige og gør at I misforstår hinandens kærlighed lidt? 

For at din mor skal stoppe med at få dig til at føle dig værdiløs, ligegyldig og dum, tror jeg det er vigtigt at du får fortalt hende hvordan du har det. Kan det tænkes, at hun måske slet ikke er opmærksom på at hun faktisk får dig til at føle dig sådan og at det gør dig fortvivlet og ked af det? På mig lyder det nemlig som om, at du det meste af tiden virkelig mander dig op og er sød overfor din mor, så måske hun ikke kan mærke hvordan hendes kommentarer rammer dig? Måske kan I få en god snak ud fra det med forskellige kærlighedssprog, og om det du elsker og savner hos din mor. Måske er savnet og følelserne en god vej ind til at finde en fælles vej for jer, så I får øje på de ting, der er gode for jer og hvilke I skal lægge væk.

Du er rigtig god til at sætte ord på hvordan du har det, men hvis det alligevel er lidt svært for dig at fortælle din mor det, kan du evt. vise hende dit brev og mit svar. Du kan lægge op til at I skal snakke om det på et bestemt tidspunkt,hvor du ved at I har ro og tid til det. Hvordan lyder det?

Det kan måske også være rart at få råd fra dine veninder eller måske en lærer du har tillid til, om hvordan du kan få det bedre med din mor. Du er også altid velkommen til at tage kontakt hertil igen hvis du har brug for flere råd til hvordan du skal komme videre. Jeg er i hvert fald glad for du skrev og ønsker dig alt det bedste med på vejen.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat