Brev

jeg tror jeg er ved at gå psykisk ned…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årig pige

Nogen gange kan det svært at finde ud af, hvor man skal starte, og hvad man skal gøre. Super godt at du har skrevet herind.

Jeg kan sagtens forstå, at du ikke helt ved, hvad du skal stille op med din situation. For du skriver, at din mor opfører sig som en psykopat. Det lyder som om, at I slet ikke taler godt sammen i familien.

I har måske heller ikke talt så meget om dengang, din mor sagde, at din far skulle ‘skride’? Det må have været en mærkelig tid for dig og din bror –  for din far tog bare afsted….  Og nu har I det ikke godt sammen!  Din mor og din storebror kan finde på at slå, og de tager dine ting og din telefon.

Det må føles rigtigt svært og utrygt at være derhjemme.

At være skilsmissebarn/ung kan opleves meget presset og for nogen ubærligt. Alt det man før var tryg ved falder sammen. Og ofte er alle i familien lidt i krise – og man skal finde en ny måde at være familie på.

Det lyder, som nævnt, ikke rart, at din mor råber, skælder ud og hiver fat i dig. Det er ikke meningen at børn/unge skal opleve dette i deres eget hjem. Alle børn har krav på en tryg barndom, og du skulle meget gerne føle dig tryg, når du træder ind af din dør.

Det lyder som om din mor har brug for hjælp til at håndtere hele jeres situation. Selv om man er voksen kan en skilsmisse godt slå en helt ud, og man reagere på måder man aldrig havde drømt om. Nogen gange har de voksne brug for et lille skub i den rigtige retning.

Ofte sker der det, at børn i skilsmissefamilier bliver “voksne” hurtigere end andre børn og skal tage beslutninger som kan være svære. Jeg vil foreslå, at du enten kontakter din lærer eller kommunen,og fortæller, hvordan du har det. Alle kommuner har en anonym unge rådgivning, hvor man kan henvende sig og få råd og hjælp til ens situation.

Du er også velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver, som kan hjælpe dig med at finde den rette hjælp til dig og din familie.

De varmeste hilsner fra Børnetelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat