Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg tror ikke min mor elsker mig.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år,

Tak for dit brev. Jeg er glad for, at du har valgt at skrive til BørneTelefonen om oplevelsen med din mor. Det lyder bestemt ikke rart. Og det er ikke okay, at din mor skubber og hiver hårdt i dig. Det lyder som om, at du er en betænksom pige, der er god til at hjælpe til derhjemme. Og så er det også okay, at slappe af efter en skoledag og gåtur med hunden.

Jeg bliver lidt nysgerrig på, om det er første gang, du har oplevet noget lignende med din mor? Eller om I ofte har skænderier, der udvikler sig sådan, og som giver dig følelsen af, at hun ikke elsker dig?Nogle gange kan tingene løbe helt af sporet i en bestemt situation. Det er bestemt ikke okay, og det er vigtigt, at det er noget, som den voksne tager alvorligt. At man har en god snak om det. Hvis I ofte har konflikter, som bl.a. gør, at du bliver trist og ikke føler, at hun elsker dig, så er det være vigtigt, at man som familie får hjælp. 

Det er din mor, som skal passe på dig og give dig et trygt hjem, til du bliver 18 år. Indimellem kan forældre glemme at være den voksne. De kan komme til at opføre sig grimt - som du har oplevet. Det er bestemt ikke i orden.

Hvis det ofte er sådan, at du og din mor har svære konflikter, som påvirker dig, så kan det være, at I skal have noget hjælp til at lytte til hinanden. Måske skal din mor have lidt hjælp til, hvordan hun kan blive bedre til at passe på dig - også når hun bliver irriteret, eller I har konflikter. Det er ikke dit ansvar alene at løse situationen. Det er din mors ansvar. Men det kan godt være, at du er nødt til at være den, der starter på en snak om det.

Jeg tænker på, om du har fortalt din mor, hvad det gør ved dig, når hun opfører sig på den måde? Det er vigtigt, at din mor ved, hvad det gør ved dig. På den måde, kan hun blive opmærksom på sin måde at opføre sig på. Det kan også være, at I allerede har haft en snak om episoden? Det kan nemlig være en god idé, at man taler om, hvordan man fremover kan løse diskussioner på en god måde. 

Jeg ved godt, at det kan være svært at tage hul på sådan en snak. Måske kan du bruge denne guide på vores hjemmeside: https://www.bornetelefonen.dk/skriv-0
Den kan måske hjælpe dig med, at få formuleret det, der er svært. Og så kan du enten skrive det til din mor, eller læse op. Det kan også være, at du kender en voksen, som kan hjælpe dig med at snakke med din mor? En som du måske ved, at din mor vil lytte til. Det kan være en anden i din familie, eller måske en lærer på skolen. Du kan også bruge dit flotte brev til os som en støtte.

Hvis det hele er for uoverskueligt, kan du også starte med at ringe til BørneTelefonen 116 111. Du kan ringe anonymt og der sidder søde voksne klar til at snakke hver dag fra 11-23.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat