Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg skændes med min mor for meget

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 16 år.

Det lyder bare slet ikke rart, at din mor råber så meget af dig. For mig lyder det som om, at du har utrolig mange opgaver, som slet ikke er dine.
Det er ikke dit ansvar at bade og vaske din lillesøster, det er din mors ansvar.

Du kan hjælpe din mor, hvis det er noget I aftaler, men det er ikke din opgave at tage dig af din lillesøster.

Det lyder også som om, at du bruger dine penge på din mor og det er dine penge, så dem har du ret til selv at beholde og bruge selv.

Hvis du føler, at du har brug for at kende dine muligheder ift. at få hjælp til familiesituationen derhjemme, så kan du også altid kontakte den kommune du bor i. Det kan du gøre helt anonymt.

Flere kommuner har forskellige familietilbud, som de måske kan fortælle dig mere om. Det gælder om at finde det tilbud, der kan hjælpe lige præcis dig og din familie – så du kan være tryg og trives derhjemme. For det har du ret til. Du kan finde information om netop din kommune her.

Dine tanker om at tale med nogle om dine tanker, lyder som en rigtig god ide. Man skal ikke gå alene rundt og have det skidt alene.

Din storebror kunne godt lyde som en, der vil forstå dig da han har været lidt i samme situation selv og hvis du føler at han kunne være god at snakke med kunne du prøve det.

Har du også nogle andre, der kunne være gode at snakke med ? Måske en lærer fra din skole eller en anden du stoler på?

Voksne har pligt til at hjælpe børn, der ikke har det godt.

Selvom du er 16 lyder det som om, at du har et alt for stort ansvar derhjemme. Det kan være rart, at tale med andre om det man føler.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på BørneTelefonen 116111.

Jeg tænker, at du måske på et tidspunkt kan få gavn af  vores bisidderordning. Bisidderen er en voksen hos Børnetelefonen, der kender til kommunen, og som kan støtte dig på forskellig måde i at få den rette hjælp. Du kan hurtigt komme til at tale med en bisidder, for bisidderen kontakter dig indenfor 24 timer. Ring på tlf. 116 111 og bed om en bisidder. Læse her først om anonymitet og andet: https://bornetelefonen.dk/bisidder-boernetelefonen/?gclid=EAIaIQobChMImKzMmaCm6QIVj4eyCh32dwqFEAAYASAAEgIT2vD_BwE

Jeg synes det er enormt modigt, af dig at skrive til os. Og ved at du har gjort det, har du allerede taget første skridt mod at passe godt på dig selv og ikke tage så meget ansvar, når du ikke er ældre.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig videre til, hvad du kan gøre.

De bedste tanker og ønsker fra BørneTelefonen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat