Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ser ikke min far.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige dreng

Hvor er jeg glad for, at du har valgt at ville fortælle nogen om dit problem. Jeg vil gøre mit bedste for at give dig et brugbart svar.

Jeg forstår godt, at du opfatter det som et stort problem, at det er blevet ret besværligt at få set din far. 
Og nu er han ovenikøbet rejst så langt væk for at arbejde, at det er blevet umuligt for dig at besøge ham.

Derfor er det en oplagt idé, at I holder kontakt med hinanden ved at skrive eller skype sammen. Jeg synes det er virkelig godt gået, at du selv har skrevet til ham. Du viser ham, at du gerne vil have kontakt og savner ham.

Så jeg er meget ked af at læse, at han ikke giver dig rigtigt svar, når du skriver til ham på Facebook, selvom han faktisk ser dine beskeder.

Jeg kunne forestille mig, at din far inderst inde gerne vil have kontakt. Og at han savner dig. Men måske ved han ikke helt, hvad han skal gøre. Jeg tænker, at der kan være mange grunde til, at han ikke svarer dig rigtigt. Én grund kunne være, at han er én af dem, der har svært ved at kommunikere på den måde – altså via beskeder og Facebook.

Kunne det være en mulighed, at du simpelthen skrev til ham ”Ring til mig – det kunne være så hyggeligt at snakke sammen rigtigt”..?

Lige meget hvilken grund der kan være, så er det din far, der har det største ansvar for, at holde kontakten til dig. Det er ikke barnets ansvar, selvom du er god til at tage kontakt. Derfor tror jeg, at det er vigtigt, at der er en voksen, der fortæller din far, hvordan du har det. 

Jeg tænker på, at det ville være godt hvis du og din mor kan tale om dit problem – kan I mon det? Jeg tror, at du har brug for at snakke om hvordan du føler - uden at det skal handle om hvad din mor mener om din far. Du kan overveje, at vise hende dit brev, hvis det vil være en god måde at få startet snakken på?

Din mor kan måske skrive en mail til din far om, hvordan du har det? Hvis det er svært, kan det måske være, at du har en farmor, en faster eller en onkel, der kan tale med ham om det?

Det lyder på dit brev, som om du er blevet lidt ensom efter at din bedste ven er flyttet. Kunne du evt. skrive med ham, og stadigvæk have et venskab med ham på den måde? At have en ven man virkelig stoler på, sådan som du har, dét synes jeg du skal prøve at bevare, hvis det er muligt.

Du skriver, at du ønsker at snakke med nogen om det her. Udover at det er vigtigt, at tale med nogen der kender dig, så skal du vide, at du altid kan ringe til os på 116 111. Vi vil super gerne lytte til hvad du har på hjerte, og snakke om din situation, og måske give dig nogle flere idéer til hvad du selv kan gøre.

De kærligste hilsner, BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat