Brev

Jeg savner min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Det lyder godt nok som en svær situation, du står i. Og jeg kan godt forstå, at du savner din far og ikke ved, hvad du skal gøre.

Jeg er sikker på, at Statsforvaltningen har truffet deres afgørelse, fordi de vil passe på dig, fordi du har været så mange grimme oplevelser igennem med din far, som kan give nogle følelsesmæssige skader. Og det skal du selvfølgelig beskyttes imod.

Deres afgørelse betyder dog ikke, at du aldrig kan se din far igen. Uanset hvordan det bliver i fremtiden, så bliver du jo 18 år og voksen på et tidspunkt, og så bestemmer du selv, hvem du ses med og hvor ofte og hvor længe.

Indtil da har du mulighed for at fortælle Statsforvaltningen, hvad du selv godt kunne tænke dig.
Fx er der en del børn, der har overvåget samvær. Det vil sige, at når de skal ses med den forælder, de ikke bor hos, så foregår det på et offentligt sted og sammen med en anden voksen, så der hele tiden er nogen til at passe på én, mens man ses.
På den måde kan man bevare kontakten, selvom man ikke ses særlig tit, eller særlig lang tid ad gangen.

I Danmark har alle børn ret til at blive hørt, når deres forældre skal skilles. Derfor skal Statsforvaltningen og dine forældre lytte til dine meninger. Uanset hvor gammel du er.

Men når du fylder 10 år, har du også det, der hedder initiativret. Det betyder, at du kan bede Statsforvaltningen om at holde et møde med dine forældre. Det kan fx være et møde om, hvor du skal bo, eller hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos. Det kan også være noget helt andet, som du måske er ked af.

Din initiativret betyder ikke, at du selv kan bestemme. Det er dine forældre og Statsforvaltningen, der bliver enige om det. Men de skal lytte til dig. Og dine ønsker skal tages med i deres overvejelser.

Hvis du vil bruge din initiativret, kan du ringe til Børnenes Skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50. Du kan også skrive et brev til Statsforvaltningen. Print brevet her.

Det kan også være, at du kan bede en voksen, som du kender, om at hjælpe dig med at skrive brevet til Statsforvaltningen. Måske en lærer på din skole, en pædagog på din klub eller en anden voksen.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Uanset hvordan og hvorledes det foregik i den tid, hvor du havde samvær hos din far, så er der gået fem år, og du er ældre og kan forstå flere ting nu, end du kunne dengang. Derfor skulle du måske prøve at tale lidt med din mor om, hvad der egentlig skete dengang. Det kan jo være, at der er særlig forhold omkring din far, der gør, at det er bedst, at du ikke ses med ham.

Uanset hvad tænker jeg, at det er vigtigt, at du fortæller hende, at du savner ham, så hun ved, hvad du føler.
Det er vigtigt, at du ikke bare skal gå med en masse følelser indeni. Det er vigtigt at få talt om de svære ting.
Det kan også være, at din mor har svært ved at tale om det. Hvis hun har det, er der måske nogle andre i familien, der ville være gode at tale med. Det kan du overveje.

Og ellers er du meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen enten på chat eller telefon, så du kan få talt med en erfaren voksen, der kan hjælpe dig med at få talt om tingene. Nummeret er 116 111. Det er gratis, og du er helt anonym. Det betyder, at vi ikke kan se dit nummer, når du ringer, og din mor kan heller ikke se på telefonregningen, at du har ringet.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat