Brev

Jeg kan ikke lide min papfar!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Når du skriver, at det ikke er et stort problem, så lyder det alligevel til, at det ikke rart, når mors kæreste råber eller siger til jer, at de vil få et godt liv uden jer.

Jeg gætter på, at det vil være rart, at han kunne tale roligt til jer og få øje på, at I er nogle dejlige børn. Derfor tænker jeg, at der skal gøres noget for, at I kan få det godt sammen derhjemme. 

 Vil det være en idé, at du fik snakket med dine forældre om, hvordan du har det? Måske kan I sammen finde ud, hvad der er bedst at gøre, så du og dine søskende er trygge hjemme hos din mor. 

Hvordan vil det mon være for dig, hvis du fortalte dine forældre om alle de tanker og følelser du har - vil det være ok for dig? Det kan jo også være, at det er bedre at snakke med en af dem først - så kan dine forældre måske snakke sammen om det. 

Jeg tænker også, at det er vigtigt, at du fortæller, at det føles ubehageligt, at de skændes hele tiden. Det er ikke altid, voksne selv ved, hvordan det påvirker børnene, når de skændes. Måske kan det også hjælpe din mor til at se, hvordan du og dine søskende har det.

Hvis du tænker, det er svært at sige det, så er det måske en ide at skrive et brev. Så kan de læse det og snakke med dig og dine søskende bagefter.

Måske kunne du tale med dine søskende om det, eller med en god veninde, eller en anden, du kan tale med. Nogle gange er det rigtig rart lige at få vendt tingene med nogen, inden man taler med den person, man har brug for at fortælle nogle ting.

Det kan også være, at du har lyst til at ringe ind til os på 116111,  hvis du har brug for at snakke med nogen, inden du taler med din mor. Vi vil meget gerne snakke med dig.

Jeg håber, at det bliver bedre derhjemme.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat