Brev

Jeg kan bare ik komme videre…

Hey jeg er en tøz på 13 som snart fylder 14. jeg kan bare ik komme videre med mit liv. hvis jeg ska skrive min livs historie vil det lyde som en stor skrækhistorie…

Da jeg var 7 år gammel blev mine forældre skilt altså i 2006. Mig, min mor, min anden fødte storesøster og min første fødte storesøster flyttede i en lejlighed et sted i jylland. min far og min mor er alkoholikere. nårh men min mor og far begyndte at se hinanden igen. det gjorde mig selvfølglig glad at min far begyndte at nærmest bo hos os. Min første fødte storesøster var flyttet hjemmefra jeg havde et meget tæt forhold til hende. jeg fik et tættere forhold til min anden fødte storesøster. Hun fortalte mig at min mor og far var alkoholikere.

Nårh men da jeg var omkring 9 år så jeg min far slå min mor. han gav hende en lussing. Jeg har os set ham give hende en knytnæve. Han har sikkert slået hende andre gange imens jeg har set det men det har jeg sikkert fortrængt. Da jeg var 10 år blev min anden fødte storesøster voldtaget af en af hendes venner. Hun manipulerede mig til at lyve om at ham der havde voldtaget hende havde misbrugt mig. Sagen blev sat i gang og jeg kom til videoafhøring. da jeg var 12 flyttede vi i en ny lejlighed. vi boede over et gammelt ægtepar og vi delte gang med dem.

Da jeg var 12 kom det frem at min søster manipulerede mig til at lyve om det. Det var min søster der fortalte til min mor at hun havde manipuleret mig til det.´Min søster kom ik i fængsel for det fordi at hun var under den kriminelle lavalder dengang det blev andmelt. min far stoppede med at bo hos. og min anden fødte storesøster kom på en instution fordi at hun havde tæsket en pige.

min mor kom på noget der hed antabus der gjorde at hun ik drak men hun drak aligevel. hun kom så på et behandlingshjem. min far passede mig i min mors lejlighed da hun var væk. en aften skulle jeg i by med mine veninder. da jeg kom hjem sad min far og drak. mig og min far kom op og skændes. han gjorde sådan at jeg slog mit hovede ind i en væg 2 gange. så vred han et viskestykke og slog mig med den 3-4 gange. så kastede jeg puder efter ham. derefter tog han hårdt fat i min arm og slæbte mig ud i køkkenet. jeg var nok 3 meter fra stolen der stod lænet op ad væggen. han kastede mig ind i væggen så jeg slog mit hovede hårdt. så satte han sig ned og ville tale med mig. jeg blev ved med at græde imens jeg sagde: “far vil du ik nok lade være, vil du ik nok lade mig være.” han lod mig så gå. jeg løb ind på mit værelse. fordi at jeg ik havde ryttet de puder op jeg havde kastet efter ham kom han ind på mit værelse og ville have fat i mig jeg sparkede ham så i ansigtet så lod han mig være.

næste morgen vågnede jeg før ham. han havde taget mit simkort dagen før så jeg ik kunne ringe efter hjælp. simkortet til min mobil lå på natbordet. jeg tog det og ringede til min første fødte storesøster og fortalte det hele. imens min mor var i behandling boede jeg hjemme hos hende. Efter den video afhøring er jeg blevet konstant bange for mænd! jeg er bange for at de vil misbruge mig eller voldtage mig. jeg kan ik lade være med at tænke på det. uanset hvor meget jeg tænker: “der sker ik noget” er det som om at jeg ik rigtigt stoler på mig selv. er der en måde jeg kan stoppe med at tænke at de gør mig noget?

Da min mor kom ud af behandlingen gik der 3 mdr. så faldte hun i der gik 7 dage før hun stoppede med at drikke. det er altid når hun bliver ked af det at hun falder i. og det er os der at jeg skærer i mig selv fordi at jeg er ked af at hun drikker. Er der en måde jeg kan stoppe med at være så ked af det når hun drikker?

Da min søster kom på den instution græd jeg i 3 dage. hver gang hun kommer hjem og tager afsted igen græder jeg i højst 3 dage. Jeg skærer os i mig selv fordi at jeg bliver mobbet i skolen. Jeg skammer mig over min personlighed. Når jeg skærer i mig selv har jeg det som om at så skærer jeg os i min personlighed sådan viser jeg at jeg skammer mig over den.

Eleverne på min skole har været med til at gøre sådan at jeg har meget lavt selvværd. Jeg bliver ved med at leve i fortiden. Altså jeg tænker hele tiden på at jeg så min far slå min mor eller at min mor rev mig i håret foran mine venner. eller hvor ondt det gjorde da min far rev mig i håret, kastede mig ind i vægge, slog mig med viskestykker eller truede mig med at slå mig med en bøjle hvis jeg ik var ordentlig. Er der en måde jeg kan stoppe med at tænke på alt det der skete dengang?

Håber at i har tid til at læse dette. Mvh. C

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C.

Tak for dit modige og ærlige brev. Sikke en styrke det må have krævet at skrive det altsammen ned og sende det..?

Du har været igennem mere end de fleste 13-årige, men jeg er imponeret af din vilje til at komme videre, når du flere gange spørger, hvordan du kan holde op med at blive så ked af det, når din mor drikker, og når du savner din søster.

Jeg kan sagtens forstå, at du bliver så ked af det, og jeg kan også godt forstå, at det kan gøre så ondt indeni, at du kommer til at skære i dig selv. Men jeg tænker også, at det kunne være godt for dig at få hjælp til at holde op med at skære i dig selv - og til at få en mere rolig og tryg hverdag i det hele taget...
 
Du fortæller, at din mor stadig falder i og drikker for meget, når hun bliver ked af det. Er der mon nogen, der ved at hun gør det? Jeg ved, det kan være svært at skulle tale med andre om, men jeg tænker også, at det er vigtigt at din mor får den rigtige hjælp, så hun kan tage sig godt af dig. Jeres kommune har pligt til at hjælpe dig og din mor, men det vender jeg lige tilbage til længere nede i svaret.

Jeg tænker sådan på, om du mon har haft nogen at snakke med om alt det her? Det lyder som om, det var temmelig forvirrende for dig at blive blandet ind i din søsters voldtægtssag, og nu skriver du, at det har påvirket dig sådan, at du går og er bange for at tale med mænd..? Og oplevelsen med din far, som slog og skubbede dig, har du mon fortalt nogen om det? Måske kunne du godt bruge en rigtig rar voksen at få talt alt det her igennem med? En som vil lytte til dig, tro på dig og hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan få det bedre... Gad vide, om du kender en voksen, som du kunne forestille dig at betro dig til?

Ud over at tale med en voksen som kender dig godt, så tænker jeg også at du måske kunne have glæde af at tale med en voksen, som har erfaring i at tale med børn og unge, der har det svært. Det kan være en psykolog eller måske din læge... Som jeg skrev ovenfor, så kan du få hjælp igennem din kommune til at finde en at snakke med.

Det kan godt være lidt uoverskueligt at skulle ringe til kommunen selv, men her på Børns Vilkår har vi hjulpet mange børn og unge med at kontakte kommunen. Det gør vi ved at give dem en bisidder, som er en voksen med god forstand på børns rettigheder, der kan sørge for at der bliver lyttet til det, barnet fortæller. Hvis du har lyst og mod på det, vil vi også gerne finde en bisidder til dig. Du kan læse lidt mere om det her, og hvis du har lyst til at høre lidt mere, kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af de søde rådgivere.

Du kan i øvrigt også ringe til BørneTelefonen, hvis du bare vil prøve hvordan det er at fortælle om dine tanker og oplevelser til en voksen. Det er gratis at ringe, og du kan være anonym, hvis du bare har lyst til at snakke i første omgang.

Jeg håber, det kunne sætte lidt tanker i gang og måske hjælpe dig lidt videre?

De bedste ønsker fra BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat