Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hører mine forældre om natten

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 16 år

Forældre der har sex og hygger sig med hinanden, så det kan høres i hele huset er ikke særlig fedt at være ’tvunget’ til at lytte til.

Det er jo helt almindeligt, at voksne har sex og sikkert et udtryk for at dine forældre er glade for hinanden… Det hjælper bare ikke på, hvordan du har det med at skulle lægge øre til, og må spille høj musik også når du har veninder på besøg, for at undgå dine forældre høres.

At sætte muisk på hjælper jo heller ikke nok – du kan stadig høre dem og mon ikke også din bror, og din lillesøster på 12 år også snart kan høre og forstå hvad der foregår. Jeg kan sagtens forstå dit dilemma, og på det du skriver i brevet, læser jeg, at du nok har taget tilløb til at gøre noget ved situationen i fire år. Så, jeg er helt enig i, at der skal gøres noget – og nu er det tid til at finde måder til at få det sagt.

Og hvordan fortæller man så lige det, uden at det bliver pinligt, eller at man føler at man blander sig i sine forældres sexliv… det kan nok ikke helt undgås at føles pinligt, og jeg vil foreslå dig, at du får din bror med til at tale med jeres forældre. Kan du mon det?

Hvis du synes, det er svært at spørge ham direkte, så kunne du måske sende ham en sms, hvor du spørger, om ’han også kan høre musikken og lydene fra mor og fars soveværelse?’ Og hvis han også kan høre dem, ’om han vil være med til at tale med jeres forældre, skrive et fælles brev eller en sms til dem?

Det kan også være, at du vil vise dem dit brev og mit svar, og ønske om, at de skal tage mere hensyn til jer børn ved at dæmpe sig. De må jo gerne hygge sig, men de skal vide at det nogen gange er en smule grænseoverskridende for jer børn at lytte til.

Når du skriver, at dine forældre spiller høj musik og lægger jer børn i seng, så kunne det også tyde på, at de er klar over, at de er meget højlydte. Så det vil nok ikke komme helt bag på dem, når I fortæller dem, at I kan høre det meste af det der foregår i deres soveværelse trods deres forsøg på at overdøve lydene.

Så prøv at fatte mod – fortæl dem det, skriv det til dem – fx noget i stil med: “Kære mor og far, det er godt at I elsker hinanden – Men, I er alt for højlydte og det er ikke fedt at lytte til, selvom I forsøger at skjule det ved at skrue op for musik, hverken for os børn eller for vores venner, når de er på besøg. Vi kan stadig høre det, vær søde at dæmpe jer – tak.”

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig, så du ikke skal bekymre dig om, hvornår de går i gang eller, som du skriver at din lillesøster også skal høre på jeres forældres høje musik og lyde.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat