Brev

Jeg har det dårligt derhjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære  pige på 17 årTak for dit brev, jeg synes, du er smadder god til at forklare om din situation, og jeg kan godt forstå, det går dig på, at forholdet mellem dig og din stedfar er mærkbart anderledes, end det forhold han har til dine mindre søskende. Det lyder heller ikke særlig rart, og jeg tror faktisk, de fleste mennesker ville blive påvirkede af det.
Jeg kan også godt forstå, at du græder over situationen og har brug for nye ideer til, hvad du skal gøre. For jeg synes jo faktisk, det du allerede har prøvet flere gange - nemlig at tale med din mor, var en rigtig god ide... Desværre virkede det bare ikke, som du havde håbet på...
Jeg kender jo ikke din mor og kan ikke forudsige, hvordan hun vil reagere, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om hun mon ikke ville reagere anderledes, hvis hun fik mulighed for at læse det brev, du har sendt til BørneBrevkassen..? Som sagt synes jeg, du beskriver det på en meget god måde, og jeg synes, det er tydeligt, at du ikke ønsker at lave det til en stor konflikt men tværtimod ønsker, at I får det bedre sammen! 
Måske kunne det være et forsøg værd..? ... At udskrive brevet og brevkassesvaret og lægge det til hende, evt., med en kort besked om, at du håber, hun vil snakke med dig om det, uden at blive vred på dig..? Ellers har du måske en mormor eller en morfar, en moster eller morbror, der kunne hjælpe dig med at tage snakken med din mor på en måde, så det ikke ender med at du sidder tilbage med følelsen af, at hun synes, det er dig, der er krævende...
Jeg håber, det har givet dig et par ideer, som du kan bruge. Hvis du har brug for mere direkte rådgivning, så log evt. på UngeChatten her på hjemmesiden, eller du kan ringe gratis og anonymt til BørneTelefonen på 116 111, den er jo også for unge.. (Det er tit lettest at komme igennem efter kl. 19.) 
De kærligste hilsner fra BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat