Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det dårligt derhjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære  pige på 17 årTak for dit brev, jeg synes, du er smadder god til at forklare om din situation, og jeg kan godt forstå, det går dig på, at forholdet mellem dig og din stedfar er mærkbart anderledes, end det forhold han har til dine mindre søskende. Det lyder heller ikke særlig rart, og jeg tror faktisk, de fleste mennesker ville blive påvirkede af det.
Jeg kan også godt forstå, at du græder over situationen og har brug for nye ideer til, hvad du skal gøre. For jeg synes jo faktisk, det du allerede har prøvet flere gange - nemlig at tale med din mor, var en rigtig god ide... Desværre virkede det bare ikke, som du havde håbet på...
Jeg kender jo ikke din mor og kan ikke forudsige, hvordan hun vil reagere, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om hun mon ikke ville reagere anderledes, hvis hun fik mulighed for at læse det brev, du har sendt til BørneBrevkassen..? Som sagt synes jeg, du beskriver det på en meget god måde, og jeg synes, det er tydeligt, at du ikke ønsker at lave det til en stor konflikt men tværtimod ønsker, at I får det bedre sammen! 
Måske kunne det være et forsøg værd..? ... At udskrive brevet og brevkassesvaret og lægge det til hende, evt., med en kort besked om, at du håber, hun vil snakke med dig om det, uden at blive vred på dig..? Ellers har du måske en mormor eller en morfar, en moster eller morbror, der kunne hjælpe dig med at tage snakken med din mor på en måde, så det ikke ender med at du sidder tilbage med følelsen af, at hun synes, det er dig, der er krævende...
Jeg håber, det har givet dig et par ideer, som du kan bruge. Hvis du har brug for mere direkte rådgivning, så log evt. på UngeChatten her på hjemmesiden, eller du kan ringe gratis og anonymt til BørneTelefonen på 116 111, den er jo også for unge.. (Det er tit lettest at komme igennem efter kl. 19.) 
De kærligste hilsner fra BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat