Brev

Jeg har bulimi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Mange tak for dit modige og stærke brev. Det er jo helt tydeligt, at du kæmper med noget, som du ikke skal være alene om. Godt at du selv kan mærke, at du har brug for hjælp! Det er et stort skridt på vejen til at få det bedre.

Du fortæller, at du har haft bulimi i et halvt år. Og selvom du selv tænker, at det ikke er så længe, så er det jo et halvt år for længe. Ingen skal have det på denne måde og heller ikke være alene med det.

I dit brev skriver du, at du har indstillet dit hoved på at få hjælp. Det vil jeg gerne rose dig for. Det er virkelig flot, at du allerede er kommet så langt. Du lyder til at være en stærk pige. Det er ikke alle, der overhovedet kommer dertil, hvor de tænker, at de har brug for hjælp, så det er virkelig flot. 

Jeg vil støtte dig i, at det er en god ide, at du taler med dine forældre. Jeg kan godt forstå, at du synes, det er svært. Særligt når du tænker, at de måske ikke tager det alvorligt. Kunne det være en mulighed, at du skrev et brev til dem, lidt lige som du har skrevet herind til Børnetelefonen? I brevet kunne du fortælle det, du fortæller mig. Og samtidig fortælle dem, hvor vigtigt det er for dig, at de tror på dig og støtter dig, så du kan få det bedre hurtigt. Du kan også vise dem svaret for mig. Og så kan du fortælle dem, at de er meget velkomne til at ringe til Forældretelefonen på 35555557, hvis de vil tale med en rådgiver om, hvordan de bedste støtter dig. 

Hvis du synes, det alligevel er for svært at fortælle det til dine forældre, så kunne du måske finde en anden voksen, som kunne hjælpe dig med at få det sagt. Det kunne være din lærer eller noget familie tæt på? 

Jeg bliver lidt nysgerrig på, om nogle af dine veninder har lagt mærke til, at du er begyndt at spise mere? Og om du måske har snakket med nogle af dem? Så ville de også kunne hjælpe dig med at få det sagt. 

Til sidst vil jeg lige fortælle dig om en forening, der hjælper unge mennesker med spiseforstyrrelser. Dem har du også mulighed for at kontakte, hvis du føler, at du har brug for at snakke mere med voksne, du ikke kender. Foreningen hedder LMS. Læs mere her – og vis også gerne siden til dine forældre: http://www.lmsos.dk/

De bedste tanker og hilsner fra Børnetelefonen

 

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat