Brev

Jeg har brug for hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Det er godt, at du har brugt lidt af dit overskud til at skrive til os. Dit brev fortæller rigtig godt, hvor meget du har at tænke på, og det kan jeg godt forstå, du ikke kan klare selv.

Hvis vi starter bagfra i dit brev: Din forældre er heldige at have en datter som dig, der er så omsorgsfuld og betænksom. Men det er ikke er dit ansvar at få jeres familie til at hænge sammen. Det er dine forældres, og selvom de har meget at tænke på lige nu, er det stadig dem, der skal passe på familien. Det betyder ikke, at man ikke skal have pligter og hjælpe til, som du også gør, men ansvaret ligger hos dine forældre. Tit er det også sådan, at tanken om, hvordan noget skal gå, er meget værre end virkeligheden.

Jeg kan godt forstå, du glæder dig til efterskole, og den glæde skal du holde ved. Jeg ved fra andre, der starter på efterskole og kommer væk hjemmefra, oplever at det derhjemme bliver meget lettere.

Jeg ved godt, at du ikke har nogle at snakke med, som du skriver. Hvis du prøver at tænke på, om ikke der findes en voksen, du kan snakke med om din skole og det derhjemme? En voksen, som kan hjælpe dig med at få snakket med din familie, så I sammen kan få lagt en plan for, hvordan det skal være hjemme hos jer, så alle kan være der på en god måde. Er der ikke en lærer på din skole, som du har tillid til? Læreren har pligt til at finde den hjælp, der skal til, når de får kendskab til, at du f.eks. ikke har det godt lige nu, eller at en familie har brug for hjælp til at finde ud af det.

For nogen på din alder kan det være svært at finde ud af deres seksualitet. Jeg forstår dit brev, som at du er sikker på din og har haft mod til at sige det til dine forældre – flot mod! Du skriver, at det er som om, de ikke tror det. Jeg tænker, at det kan du have ret i, og ved fra andre forældre, at de har svært ved, hvad de skal sige eller gøre. Nu ved jeg ikke, hvor længe siden det er, I har talt om det? Men måske skal du give dem lidt mere tid, og så, når der er ro derhjemme, selv bringe det på banen igen. Måske skal du fortælle dem om dine tanker eller spørge dem, hvad de tænker, fortælle dem at du er nysgerrig på, hvad de tænker.

Til sidst vil jeg sige til dig, at jeg får indtryk af, at du er en pige med meget mod, som gerne vil ændre på de ting, som er svære. Det mod og den energi skal du holde fast i, så den kan hjælpe videre. Måske vil det være en hjælp for dig at starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og få en snak med en af de voksne, der sidder klar til at snakke.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat