Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hader mine forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev, hvor du beskriver dit liv. Jeg kan se, at du ikke føler dig set, hørt og mødt af dine forældre, specielt din mor og at det gør dig meget frustreret. Når jeg læser din beskrivelse, så kan jeg godt forstå, at du er ked af at bo hjemme, fordi du ikke føler dine forældre forstår dig.

Jeg synes, det er helt rimeligt, hvis du siger fra over for din mors bemærkninger, men jeg kan også godt forstå, hvis det er for svært.

Hvis du magter det, så tror jeg, det ville være godt, hvis du kunne beskrive for hende, hvordan du oplever jeres forhold. Muligvis så er det slet ikke hendes hensigt, at være led og ond, sådan du opfatter hende. Tror du ville kunne tale med hende om det? Stille og roligt og når I kun er jer to?

Måske kunne du også tale med din far om det og få ham til at hjælpe dig med at tale med din mor..? Jeg kan forstå, du ofte føler, at du ikke bliver set og hørt. Tror du, at du kunne fortælle ham om dine oplevelser af jeres kontakt?Måske ville det være godt, hvis du kunne dele dine tanker med ham?

Det er dejligt at høre, at du skal på efterskole til næste år. Det kan jeg godt forstå, at du er vildt glad for. Jeg tænker, det vil give dig og din familie et ”pusterum”. Jeg tænker, at det måske ville være godt, hvis du inden da, kunne få mulighed for at tale med din far og din mor.

Et efterskoleophold kan være rigtig godt, men du skal huske på at det kun er 1 år og derefter, så skal du formodentlig hjem igen? Derfor tænker jeg, at det ville være godt, hvis du og dine forældre, kunne begynde at tale og behandle hinanden med mere respekt.

Jeg bliver rigtig bekymret, når du fortæller, at du skader dig selv og ryger hash. Du mener, at du gør det, fordi du på den måde, kan komme på andre tanker. Og du mener at det, at dine forældre endnu ikke har opdaget det, viser dig i at de er ligeglade med dig.

Jeg tænker, at grunden også kunne være den, at I ikke er fortrolige i jeres liv? Som du beskriver det, så lever I faktisk parallelle liv og ikke et liv sammen, hvor I er interesserede og følger med i hinandens liv. Personer der skader sig selv, gør det af forskellige grunde. Nogle gør det, fordi de har en smerte indeni, der ikke kan komme ud på andre måder. Andre fordi de føler sig overset og har lavt selvværd. Måske føler sig alene og ensomme… Eller noget helt andet, der findes mange grunde.

Men jeg tænker, du skal have hjælp til at komme væk fra den strategi. Jeg tænker, om ikke du kender en voksen, som du har tillid til? En som sammen med dig, kan finde ud af, hvad der skal til, for at hjælpe dig, så du ikke mere vælger at gøre skade på dig selv og ryge hash.

Jeg synes, det er modigt af dig, at du har skrevet, her til og jeg håber, at du også kan finde modet til at, bede en voksen i din nærhed om at hjælpe dig.

Du kan også kontakte LMS, Foreningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade på tel. 70 10 18 18 – der er åbent mandag og torsdag kl. 9-19, tirsdag og onsdag kl. 16 – 19. Det er en anonym og gratis rådgivning.

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tlf. 116 111 eller skrive til os igen.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat