Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hader min storesøster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg synes det er rigtig godt, du har konfronteret din mor. Jeg bliver nysgerrig på, hvad din mor sagde og hvordan samtalen gik. Måske kunne du tale med din mor igen og sige, at du er ked af at tingene er som de er. Og om der der noget i hver især kan gøre for, at din søster og dig kan få et bedre forhold, og for at du ikke føler der bliver gjort forskel længere.

Jeg synes også en ide kunne være at du taler med din søster, når I kun er dig og hende. For det lyder til at du savner hende og det I har, når kæresten ikke er der. Fx spørge hende hvordan hun oplever jeres forhold. Du kan så fortælle de ting,du skriver om her i brevet. Men også at du gerne vil have I får et godt forhold. Jeg tænker, at det er det du helst gerne vil – det fornemmer jeg i hvert fald i dit brev. Jeg tror din søster vil blive glad over at høre, at du savner alt det I har haft sammen og du håber, at I kan finde tid til det igen…

I søskendeforhold kan mange godt synes, at deres forældre gør forskel og behandler ens søskende bedre end en selv. Jeg ved ikke hvorfor mange kan have det sådan. I nogle tilfælde er det sikkert rigtigt og i andre ikke. Men det er vigtigt at få talt om det, så det ikke vokser og bliver til noget, der skiller jer ad og skaber mere splid og misundelse.

Du kunne også foreslå din søster,at I to lavede noget sammen en dag, kun jer to – fx en mindst en gang om måneden. Tog i biografen, hygge hjemme eller noget I kan lide at lave. Nogle gange kan det være rigtig godt at lave noget sammen, da man kommer til at fokusere på noget andet – det gode som er mellem jer.

Uanset hvad der kommer til at ske, synes jeg, det er er rigtig godt at du vælger at handle i form af at skrive herinde. Det er en rigtig god egenskab, som jeg tror vil komme dig til gavn i mange situationer. For der kan ofte komme situationer i livet, hvor vi ikke ved hvad vi skal gøre. Der er det godt at række ud til nogen og fortælle man har brug for hjælp. Det kræver en vis styrke at gøre det. Den styrke har du. Vær glad og stolt af det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat