Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg hader at være hjemme hos min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige pige.

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver. Det lyder ikke særlig sjovt at være hjemme hos din far lige i øjeblikket.

Hvor er det altså bare flot, med alle de initiativer du allerede har taget; at foreslå ting I kunne lave, du har talt med din mor, og endda forsøgt at tale med din far om det. Stadig har intet hjulpet, så kan jeg godt forstå, at du har brug for at tale med nogen om det!

Jeg håber, at jeg kan hjælpe dig.

Det lyder til, at din far af en eller anden årsag er lidt træt eller stresset. Når voksne er det, så kan det desværre godt gå ud over deres børn. På den måde, at man ikke helt ligger mærke til deres behov - det er selvfølgelig ikke ok.

Du har allerede talt med din far om, havd du savner. Men tror du at han forstår, hvordan du har det, når du er hos ham? Og hvor ked af det det gør dig? Hvis han er træt eller stresset, så skal der måske lidt ekstra til, for at få ham til at lytte til dig.

Jeg tror derfor, at du en dag I er ovre hos ham, skal fortælle ham, at du har noget alvorligt du gerne vil tale med ham om. Så skal du sætte dig ned sammen med ham og fortælle ham, at du savner ham. At du føler dig alene og ensom, når du er hos ham. Du har allerede været god til at fortælle, hvad du gerne vil have ændrer dig. At du har brug for, at I laver nogle af de aktiviteter, som I plejede da du var mindre.

Du kan måske endda fortælle ham, at du er så frustreret over situationen, at du har skrevet til BørneTelefonen for at få hjælp. Måske kan det få ham til at indse, hvordan du har det.

Hvis dette ikke hjælper, så synes jeg, at du skal vise din mor både dit og mit brev. Som du skriver, tager du et meget større ansvar, end et barn skal tage. Derfor er det vigtigt, at der er nogen af de voksne der forstår, hvor alvorligt du mener det. Din mor og far har ansvaret for, at du har det godt og føler omsorg og tryghed. Selvom det er svært for dem at tale sammen, så er det vigtigt at de gør det for din skyld.

Hvis ikke det går, som du ønsker, kan det være, at du skal få en anden voksen til at tale med din far. F.eks. en lærer, eller en anden voksen i familien, der kender ham. Ellers er du altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116 111.

Mange kærlige hilsner, og klap på skulderen til en sød og ansvarsfuld pige

fra BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat