Brev

Jeg gider ikke mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13år,

Det lyder ikke til, at du har det helt godt hos din far og heller ikke helt hos din mor - derfor er du ikke rigtig glad nogen af stederne. 

Du skriver, at du ikke vil have din mor, ved at du har skrevet her. Det er kun dig, der kan fortælle hende det - vi kan ikke fortælle det til nogen, for du er anonym (vi ved ikke hvem du er). 
Jeg tror, at det vil være rigtig godt for dig, hvis du kan snakke med din mor om, hvordan det går hos din far og hos hende. Måske kan kan hun forstå, hvordan du har det og det du ønsker skal være godt. 

Når ens forældre ikke er sammen,  er det rigtig vigtigt at dine forældre snakker sammen om, hvordan det går og hvordan du har det. Det er lidt ekstra vigtigt, når man skal forholde sig til to hjem. Det er altså noget dine forældre skal gøre, så du får det godt hos dem begge. 

Hvis du synes det er meget svært at få sagt til mor, kan du eventuelt skrive hende et brev, med dine tanker.

Det lyder også til, at du har det lidt svært med din mor, derfor kan det også være en idé, at få snakket med en anden voksen. Det kan måske være din lærer, en pædagog eller en i familien. Kan du mon finde én, som kan hjælpe og støtte dig. Det er så vigtigt at have nogle voksne til hjælp i din alder, hvor man nogle gange oplever mange svære ting.

Jeg vil også anbefale dig at bruge BørneTelefonen 116111. Vi har både chat-, sms- og telefon og vi vil meget gerne snakke mere med dig.

Jeg håber det bedste for dig

BørneTelefonen
 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat