Brev

Jeg føler at mig og min familie er fattige )-:

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev om at du er ked af, at du ikke har ligeså meget og pænt tøj som dine veninder. Jeg er godt klar over, at det betyder meget når man er 13 år gammel, så jeg kan godt forstå, at du er ked af det og tænker meget over det.

Nu ved jeg jo ikke, hvordan dine forældres økonomi ser ud, men jeg har et par forslag til, hvordan du kan få noget smart tøj, uden det behøver at koste mange penge.

Måske er der nogen, som du kan bytte tøj med, eller måske arve tøj af, det kan jo enten være nogle veninder, en nabo eller kusine..? Du kunne også prøve at peppe noget af dit tøj lidt op, det kunne for eksempel være med pailetter, perler, lapper, snore eller lignende. Måske kan du finde nogle steder på nettet, hvor du kan finde inspiration og ideer. Nogen gange hjælper det også at sætte tøjet sammen på en ny måde.

Der er også flere steder på nettet, hvor man kan købe brugt mærketøj, hvis det handler om, at tøjet helst skal have det rigtige mærke. Det kan være Trendsales, Den Blå Avis og lignende steder. Måske kan du surfe lidt rundt derinde, og hvis du finder noget, du tænker I har råd til, kan du jo vise det til dine forældre og foreslå, at I køber tøjet på den måde.

Jeg tænker også, at når du er 13 år, kan du måske også få et lille fritidsarbejde, hvor du kan tjene dine egne penge og spare sammen til det tøj, du ønsker dig..? Måske kunne du snakke med dine forældre om den mulighed..?

Hvis du har brug for det, er du altid velkommen til at skrive herind igen, eller ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til det.

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat