Brev

Jeg er så forvirret!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Mange tak for dit brev. Sikke en masse ting du går med for tiden - jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil tale om det.

Situationen hos din far lyder mildest talt lidt stresset for tiden. Det kan ikke være nemt, at skulle omstille sig til, at der lige pludselig er nye mennesker og nye vanskeligheder i hjemmet. Ud fra det du fortæller, lyder det som om, at myndighederne er inde over. Og at din fars kærestes piger er ved at få hjælp. Hvilket jo alt i alt er positivt. Jeg kan dog sagtens forstå, at du reagerer følelsesmæssigt med gråd, på at være der. Det synes jeg slet ikke, er barnligt.

Du skal vide, at de vanskeligheder som pigerne er i, ikke er dit ansvar at rette op på. Det er din far, hans kæreste og noget hjælp udefra, der står med den type ansvar. Det lyder som om, at du bliver meget involveret i, hvordan de har det, og hvad der er svært for dem - måske for meget? Du har jo også selv ting, som du går og tænker og føler, og som du kunne bruge hjælp til. Derfor er det også okay at sige til din far, at du har svært ved at overskue at være for meget med i pigernes vanskeligheder lige nu.

Jeg synes, at det lyder som om, at du har brug for nogen at snakke med om alt det her. Derfor er det sådan en god start at du skriver ind til BørneTelefonen. Måske kunne du nu tænke over, hvem du herefter helst ville tale med. Det er nemlig vigtigt, at du får hjælp af en voksen, der kender dig. Måske din mor, en bedsteforælder, eller en anden voksen du er tryg ved? Du kunne fx starte med at vise dem det brev, som du har skrevet til os? For jeg synes, at du forklarer det hele så detaljeret og fint. Og jeg tror, at det vil hjælpe, at få løsnet lidt op for det hele. Måske finder I frem til, at det kunne være rart at tage en snak med din klasselærer om situationen i skolen og i idræt. Eller med en vejleder på skolen, som du kan få nogle snakke med.

Nogle gange, er det bare en hjælp i sig selv, at der er nogen, der ved, hvad du går med indeni. Du har ret til at være tryg i skolen og i hjemmet, og ligesom for din fars kærestes piger, er der voksne, der har et ansvar over for dig. Det er dine forældre, men også dine lærere.

Det lyder som om, at du er bange for at de voksne misforstår dig og dømmer dig, hvis ikke de ved, hvad du egentlig tænker. Fx hvis du skriver en novelle om en pige, der er lidt utryg derhjemme, har dårlige drømme og føler, at der er lidt for mange problemer lige nu. Det kan jeg godt forstå. Derfor tror jeg, at det er vigtigt, at du får sagt tingene, som de egentlig er.

Du kan altid starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tage en snak med en rådgiver.

Jeg synes, at du lyder både ansvarsfuld, intelligent og følsom. Der sker meget omkring dig lige nu, som let kan komme til at køre rundt inde i hovedet. Derfor håber jeg, at du kan se, hvad jeg mener med mit svar til dig. Og at du kan finde noget mod til at vende tankerne med nogen, så du ikke føler, at du bliver misforstået.

Mange kærlige hilsner,

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat