Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er mega ulækker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

 

Tak for dit brev. Du skal vide, at ligegyldigt hvilke problematikker man går rundt med, så er det godt, at man får delt sine tanker med nogen. Så du skal have ros for at turde dele dine med BørneBrevkassen.

 

Jeg tænker, at det du beskriver i dit brev omkring det, at du føler, at du ikke har "flot" tøj nok, er en problematik, som nogle af dine jævnaldrende kan nikke genkendende til. Det er nemlig naturligt, at man gerne vil være ligeså "smart" og moderne, som sine venner...

 

Og det er meget forskelligt, hvor meget ens forældre har mulighed for at bidrage med økonomisk i forhold til tøj, make-up osv.

Derfor ved jeg, at der er en del unge på din alder, der anskaffer sig et fritidsjob - en avis-rute eller lignende, som gør, at de har mulighed for at tjene deres egne penge, som så kan gå til tøj, sko osv.

Måske det var noget du kunne overveje...?

 

Derudover så skal du vide, at dine forældre jo skal sørge for, at du får nyt tøj engang imellem. Nogle unge får tøjpenge, når deres forældre får børnepenge. Der findes mange forskellige ordninger. Måske var det noget, du kunne drøfte med dine forældre..?

 

Hvis du synes det kan være en hjælp, skal du være velkommen til at vise dine forældre dit brev og mit svar..?

 

Der er også en del i dit brev, som omhandler ikke at være pæn nok. Jeg tænker, at de fleste sikkert har én eller flere ting, som de godt kunne tænke sig var anderledes ved sig selv, og det hænger naturligt sammen med, at man sammenligner sig selv med andre.

For at lære at leve med den skønhed, man nu har fået, så kan man booste sin selvtillid og selvværd ved at give sig selv nogle små daglige opgaver. Du kan f.eks. stå foran spejlet hver morgen, når du står op og sige: "Jeg er smuk". Prøv at sig det en 5-10 gange. Derudover kan det være en god idé, at du skriver ned, hvad du godt kan lide ved dig selv. Det kan f.eks. være dine øjne, din næse eller lignende. Og så hold fokus på det, du er glad for.

Du skriver også, at du har skåret i dig selv... Når man vælger at skære i sig selv er det ofte fordi, man bærer rundt på nogle svære følelser. Dog er det som regel sådan, at man kun lindrer smerterne for en kort stund.
Derfor er det så vigtigt, at du får talt med en voksen om det, der gør ondt. Så nu vil jeg bede dig om at tænke på en voksen, som du tør dele dine tanker med... Det kan være en god lærer, din sundhedsplejerske eller en helt tredje..?

Og hvis du synes, det er svært at tage hul på, så er du igen meget velkommen til at vise den voksne dit brev og mit svar... ?

 

Hvis du tænker, at det kunne være rart at drøfte mere omkring situationen med en rådgiver, så er BørneTelefonen et rigtigt godt valg. Der kan du nemlig få svar med det samme, og du kan være helt anonym, og det er gratis!  Ring på telefon 116 111. BørneTelefonen er åben alle hverdage fra kl. 11-23 og om lørdagen fra kl. 13-17.

 

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat