Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er fuck’t op

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg vil gerne starte med at sige, at det ALDRIG er din skyld, at du bliver slået. Det er forbudt at slå børn – derfor er det aldrig være barnets skyld. Husk det. 

I dit brev fortæller du om de tanker, som du går helt alene med. Jeg bliver ked af at læse, at du skriver, du er syg i hovedet, for det er du ikke. Når vi mennesker ikke bliver behandlet ordentligt, er det helt naturligt, at man kan komme til at tænke nogle tanker, som man skammer sig over. Fx at man skader et andet menneske.   

Har man det så svært, at man tænker på at skade andre eller sig selv, fx ved selvmord, skal man stoppe op. Det er nemlig kroppens måde at fortælle, at man skal have hjælp. Du bliver derfor nødt til at fortælle nogen, hvordan du har det. En, der kan hjælpe dig. 

 

Jeg kan forstå, at du har forsøgt at tale med din mor. Det er meget flot, at du sådan har forsøgt at tale med hende. Desværre har det ikke hjulpet dig. Måske fordi din mor også har brug for at få hjælp. Lige nu kan hun nemlig ikke finde ud af at være mor. Det skal hun lære.

Derfor tænker jeg på, om du måske alligevel kunne finde modet frem og fortælle en, hvordan du har det? Det kan fx være din lærer, din far eller måske en helt anden? Det vigtigste lige nu er, at du ikke går alene med dine tanker. Hvis det er svært at sige, kan du at vise dit brev og mit svar. Jeg er i hvert fald slet ikke i tvivl om, at du har brug for hjælp. Jeg håber sådan, at du har modet til at søge hjælp, det fortjener du.

Husk, at du altid kan ringe eller skrive til BørneTelefonen. Hvis du ringer på 116111 er der en voksen parat til at tale med dig- og finde en måde, du kan få fortalt om det derhjemme. 

Et stort knus til dig
fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat