Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er forvirret

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12

Tak for dit brev. Det er en rigtig god ide at skrive eller snakke med nogen, når der er ting i dit liv, som ikke er helt sådan, som du kunne ønske dig det. Du fortæller, at du har søvnløse nætter. Når man har svært ved at sove om natten, kan det godt være fordi der er noget, som går mindre godt i ens liv. Der kan også være andre grunde, men det er jo sådan, at alle har brug for at være udsovet, for at have det godt og have overskud til at klare hverdagen.

En af de ting som du fortæller om, nemlig det at du bliver slået i skolen synes jeg ikke lyder så godt. Selvom du kan være i tvivl, om det bare er for sjov, så er det jo ikke sjovt at blive slået, og da slet ikke så det gør ondt. Jeg tænker, at det vil være godt for dig, hvis der bliver sat en stopper for det. Du fortæller ikke, om du har sagt fra over for dem der slår dig, men måske har du også brug for nogle voksnes hjælp til at få det stoppet. Jeg tænker, at det kunne være en god ide både at fortælle det til dine forældre, og til dine lærere. Dine forældre kan måske hjælpe dig med at snakke med lærerne, hvis det er lettere... Det er slet ikke rimeligt, at nogen slår, uanset om det er for sjov eller ikke. Det er bare ikke i orden!

Derudover fortæller du om, hvordan du har det hos din mor og far, og jeg fornemmer at du måske nok har det ok, men at du er blevet lidt usikker over, om det er i orden, at du har mere lyst til at være hos din far for tiden. Er det mon rigtigt forstået..? Måske kunne det også være en god ide at få en snak med din far og mor, om hvordan jeres ordning skal være fremover, så du får mulighed for at give udtryk for, hvad du gerne vil, og de begge kan høre det.

Det er helt almindeligt, at man kan få lyst til at være mere hos den ene i en periode, og jeg tænker også, at du som dreng kan have mere brug for din far nu, fordi du jo selv udvikler dig til at blive en mand engang. Måske kunne du vise dine forældre det brev, du har skrevet, og evt. mit svar, så I kunne få en snak om det, hvis det er for svært at fortælle dem om, hvordan du har det?

Det med at du kan blive lidt træt af, hvis dine papsøskende (eller hvad du kalder dem) hænger lidt på dig, er jo også noget, som du godt kan sige. Så kan det være, at I kan få en god snak om, at det er ok at sige fra, hvis man ikke lige har lyst til at være sammen med dem..?

Jeg håber, at mit brev hjælper dig lidt videre. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale med en rådgiver, før du går videre med det.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat