Brev

Jeg er en skuffelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Først vil jeg gerne lige sige mange tak for dit brev. Det er virkelig et modigt og flot brev, du har skrevet. Jeg kan godt høre, at du har det svært lige nu. Og du skal derfor have noget hjælp. Ingen skal gå og have det, som du har det!

Jeg kan forstå, at du har prøvet at snakke med din mor. Men hun bliver sur og vil ikke lytte. Mon du har snakket med andre om, hvordan du har det? Og hvilken voksen kender du, som det kunne være godt at snakke med? Din lærer måske? Skolens sundhedsplejerske? En vens forældre? Eller en fra din familie? Jeg synes i hvert fald, du skal finde en voksen at dele det her med. For det er alt for ensom at gå rundt med alene. 

Jeg bliver også nysgerrig på, om du måske har snakket med nogle af dine venner om det? Det kan måske hjælpe dig, hvis du har nogle gode venner som støtter dig. Og som du kan tale med, når det hele bliver for meget?

Du skriver, at du har svigtet din mor, da hun kun ønskede sig en pige. Jeg kender ikke din mor, men jeg ved, at de fleste mødre elsker deres børn lige meget hvad. Jeg tror derfor aldrig, at hun vil stoppe med at elske dig, uanset om du er en dreng eller pige. Men jeg tror, det vil kræve meget mod og måske også tid for din mor at indse, at du ikke føler dig som pige. Hun er sikkert rigtig bekymret for dig, fordi hun kan se, at det er smertefuldt for dig føle dig født med en forkert krop. Måske er hun så bekymret, at hun bare håber, det er noget der går over. Så du igen en dag vil være pige. Måske er det derfor hun siger, at det er noget pis.
 
Desværre bliver du helt alene om dine bekymringer og tanker om, hvem du er, når hun reagerer sådan. Derfor synes jeg, du skal prøve at tale med din mor igen. Du kunne fx vise hende dit brev eller bare mit svar? Så vil hun kunne læse, at du har brug for hendes støtte. 

Din mor har sikkert brug for at forstå mere om, hvordan hun bedst kan hjælpe dig. Sammen kan I derfor læse på Sexliniens hjemmeside: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksualitet-og-koen/trans.aspx

Hun vil måske også have glæde af at tale med en anden voksen om det. Hun er derfor velkommen til at ringe til Forældretelefonen på 3555557. 

Jeg håber meget at du kunne bruge mit svar. Du er altid meget velkommen til at ringe ind til Børnetelefonen på telefonnummer 116 111. Her er der en sød voksen, som vil lytte til dig, når du har brug for det.

De bedste tanker og hilsner fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat