Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er en lorte datter.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 16 år,

Tak for dit ærlige brev, som ikke er spor rodet for mig. Det er flot, at du har haft overskud til at skrive, og at du holder fast i, at dit forhold til din mor skal blive trygt og godt igen.

Først vil jeg sige til dig, at du og din mor er heldige, at I har hinanden. Jeg læser dit brev som, at I rigtig gerne vil hjælpe og støtte hinanden. Jeg ved, at du oplever, at din mor har trukket sig lige nu. Jeg tænker, at din mor måske ikke ved, hvad hun skal stille op. Og måske ved hun ikke hvordan hun bedst skaber kontakt igen, når I har haft problemer med tillid.

Jeg tænker, at du og din mor har brug for hjælp til at finde hinanden igen. Din mor skal måske støttes ved at få nogle råd og muligheder til, hvordan hun bedst hjælper dig, når du har det svært.

Selv har du brug for støtte til, hvordan du øver dig i at blive i konflikten, når du bliver sur. Og så lyder det som om at tilliden, som har været stærk mellem du og din mor, skal bygges op igen. Det er måske noget, der tager tid. Det handler om, at I igen kan regne med hinanden. Så I ved, at når noget er aftalt, bliver det overholdt osv. Til sidst begynder man igen at turde stole på hinanden. Jeg tror på, at I kan få tilliden bygget op igen.

Du savner råd til, hvordan du kan åbne op for din mor. Jeg foreslår, at du måske viser hende dit brev, som du har skrevet herind. For det beskriver så fint, hvor svært det er og at du ønsker, at det skal blive bedre. Måske kan du fortælle hende, at du gerne vil have, at I tager en god snak og at du har brug for hendes hjælp til, at I lytter til hinanden. En snak hvor I fokuserer på, hvordan det skal blive bedre og ikke hvad I synes, at hinanden gør forkert.

Det kan være, at det hjælper, hvis I går eller kører en lang tur, når I skal snakke sammen? Det kan nogle gange være nemmere, at tale sammen på sådan en tur. Og så er det også sværere at gå sin vej.

Måske kan du foreslå din mor, at hun ringer til ForældreTelefonen 35 55 55 57. Der sidder voksne, der er vant til at hjælpe forældre med, hvordan de bedst kan støtte deres børn.

Har I mon fået hjælp af lærer, kommune, psykologer, familiebehandler eller andre, når du er droppet ud af de forskellige skoler? Jeg tænker på, om du og din mor har mødt én, som I havde tillid til? Én der kunne hjælpe jer nu, og som kender dig og din mor. Skolen, som du lige er droppet ud af, har også et ansvar for at hjælpe elever som dig, der taber lysten til det hele lige før mål.

Jeg ved godt, at mit svar lægger op til, at du selv skal gøre en del til en start for at få det bedre. Jeg håber, at du holder fast i dit mod og din vilje til at få det bedre. Du fortjener, som alle unge, at få den støtte, der skal til for, at du får det godt.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat