Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bogstaveligt talt frustreret over mine forældre hele tiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år
Tak for dit brev. Jeg synes, du er god til at beskrive dit liv, og hvad det er, der brænder på for dig. Du skriver, at du føler dig rodet indeni, men dit brev virker slet ikke rodet, så jeg synes, jeg får et klart billede af din vanskelige opvækst.
Du kan ikke forstå, at du altid er sur, irriteret og frustreret over dine forældre, for de gør ikke noget specielt. Nej, men det har de jo gjort. Lige siden du var 8 år, har du oplevet svigt fra dine forældre. Efter skilsmissen blev din mor depressiv, og din far hjalp dig ikke. Hertil kommer, at det var dig, der som 10 årig måtte tage dig af dine søskende. Du har også oplevet vold fra din far, og du var bange for ham.
Heller ikke i skolen fik du støtte, så her blev du også svigtet.  Alt det måtte du klare, da du var mindre. Og du gjorde det, for hvad skulle du ellers gøre? Du har godt nok været en stærk lille pige!
Nu er du blevet 18 år, og du går i gymnasiet i en klasse, du er rigtig glad for. Du er ved at være voksen og dermed mere uafhængig af dine forældre, og du synes måske, at du burde være glad, for de fleste af de barske ting er jo overstået. Men du er ikke glad, du er frustreret hele tiden, og du kan ikke forstå dig selv. Lad mig prøve at forklare, hvordan jeg ser det. Mens du var i hele din turbulente opvækst, havde du nok at gøre med at klare livet. Der var ikke overskud til at mærke, hvor slemt det faktisk var for dig. Nu, hvor der er lidt mere ro på, mærker du vreden og svigtet fra dine forældre, og det er især, når du er alene, at det dukker op.
Det er en helt almindelig reaktion. Du beskriver selv dit liv som en flyvetur med mange dyk nedad. Når man har været på sådan en tur, tager det altså sin tid at falde til ro og finde sig selv igen.
Men sådan som jeg fornemmer dit brev, er det det, du er i fuld gang med. Og det er godt. Noget af det svære for dig lige nu er din tristhed og de negative tanker, når du er alene. 
Lige nu har du ikke lyst til at tale med flere psykologer, men på et tidspunkt kan det være, du føler dig klar igen. Man kan sagtens komme ud for, at man ikke svinger med den psykolog, man har valgt, og så er det bare om at vælge en anden.
Men måske kunne du dele dine tanker med en anden person, f.eks. et familiemedlem, du har tillid til eller en anden voksen, der er god til at lytte til dig. Eller måske ville R eller en anden ven/veninde være villig til at støtte dig?
Du skriver, at du egentlig gerne vil flytte hjemmefra. Jeg tænker, at det måske ville være godt for dig, og at du har brug for ikke at være en del af dine forældres liv, men det er rigtig vigtigt, at det er DIN beslutning, så du ikke føler, at det er dine forældre, der vil af med dig. Måske skulle du overveje det og evt. snakke om det med en person, du har tillid til, så du bliver lidt mere afklaret.   Jeg kan jo se, at du er god til at udtrykke dig på skrift, så du kunne også prøve at skrive ned for dig selv, hvilke fordele og ulemper der er ved at flytte for dig selv. 
På dit gymnasium er der en studievejleder, der er vant til at snakke med elever, der har det svært. Måske kunne du få lidt hjælp her. Du kan også henvende dig til din kommunes Ungerådgivning, hvor en sagsbehandler kan lytte til dig og fortælle, hvilke muligheder du har, hvis du f.eks. gerne vil flytte hjemmefra.
Som du kan se, er der forskellige muligheder for støtte og hjælp, selv om du ikke har lyst til at snakke med en psykolog. Jeg håber, du kan bruge nogen af dem.
Mange gode tanker og held og lykke fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat