Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg bliver slået

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A på 15 år,

Det at du har skrevet ind, fortæller mig, at du tror på at du kan blive fri for volden. Du kan ikke klare mere, at blive slået på hver dag og holde det hemmeligt for andre. Der er rigtig godt, at du beder om hjælp for det har du brug for. Du er modig og volden skal stoppes.

Er der andre der ved, at du bliver slået?  Ved din mor, at det sker? Jeg tænker, at hun måske kan hjælpe dig og få din far til at stoppe volden? Hvis ikke du kan tale med din mor, er der så andre omkring dig, du kan tale med. Det kan være en lærer, en træner eller  andre voksne, du tænker er gode at snakke med. Eller lægen, som du har været hos. Kunne du sige eller skrive til lægen, at det ikke var gyngen men din far, der slår og skubber og gør det hver dag. Din læge skal nemlig også hjælpe dig, når du fortæller de ting.

Har du søskende? Er der andre der bliver slået hjemme hos dig, som du måske kan snakke med om volden? Det er vigtigt at du ikke går alene med dine oplevelser.

Du har ret til at blive passet godt på og være tryg derhjemme. Du har ret til at få hjælp til dig og familien, din far må ikke slå. Men han kan få hjælp til at stoppe volden gennem kommunen eller www.dialogmodvold.dk 

Det er kommunen der skal hjælpe dig. Du kan godt selv henvende dig til kommunen. Du kan ringe til den anonyme ungerådgivning. Du kan finde telefonnummeret på din kommunes hjemmeside. Hvis du synes, det er svært så vil jeg foreslå, at du får hjælp fra os, eller en anden voksen, til at kontakte kommunen.

På BørneTelefonen har vi det, der hedder en bisidder. Det er en voksen, som kan hjælpe dig med at kontakte din kommune og fortælle om volden derhjemme. En bisidder kan også gå med til møder, støtte og hjælpe dig. En bisidder kender dine rettigheder og sikre, at det overholdet og du bliver hørt i kommunen. Du kan læse mere her: 

Jeg synes ikke, at du skal gå alene med, at du bliver slået dagligt. Få det fortalt til en god voksen. Få hjælp her fra BørneTelefonen. Så du kan få hjælp. Du kan altid ringe til os på BørneTelefonen 116111, vi står klar til at hjælpe dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat