Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg bliver mobbet!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Det er rigtig godt, at du har valgt at skrive herind. Det er slet ikke i orden, du lever med at blive mobbet, hverken i skolen eller på nettet. Du skal vide det er de voksnes ansvar at få det stoppet. Som du også selv har kunnet mærke, er det rigtig hårdt at være den, der bliver mobbet. Jeg vil meget gerne hjælpe dig med nogle ideer til, hvad du kan gøre for at få hjælp til at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Andre, der også er blevet mobbet, har fortalt, at det efter noget tid begynder at gå ud over den måde, man ser sig selv på. Man begynder at tænke, at man er forkert. Har du også haft det sådan? Hvis du har, skal du vide, at du er lige præcis, som du skal være. Mobningen handler ikke om, at der er noget, du skal lave om ved dig selv. Du skal blive ved med at være den, du er.

Er det dem i klassen eller nogle andre, der mobber dig? Man har nemlig fundet ud af, at mobning skyldes, at der er et dårligt fællesskab i fx klassen. Og det gør, at der er flere i klassen, der har det dårligt. Nogle mobber måske andre, fordi de er bange for, selv at være den, det går ud over. Og nogle kigger måske på og tør ikke sige fra, fordi de er bange for, at dem, der mobber vil begynde at mobbe dem i stedet for. Derfor er det rigtig vigtigt at mobningen bliver stoppet. Så kan alle faktisk få det bedre både med sig selv og hinanden.

Du skriver, at du flere gange har forsøgt at begå selvmord. Det fortæller mig, at det er rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget for at få mobningen til at stoppe. Det bedste vil være, hvis du tager fat i din klasselærer, eller en anden lærer som du er glad for og fortæller de ting du har fortalt mig. Hvis du synes det er svært at sige, kan du måske vise din lærer brevet til os og mit svar? Og måske kunne du også fortælle ham eller hende om, at du har forsøgt at begå selvmord og at dine forældre drikker? For sådan noget skal man nemlig ikke gå rundt med alene. 

Jeg synes, du er sej og har haft mod til at skrive til os. Håber du vil bruge det mod til at få talt med en af dine lærere, så du kan få hjælp. Og når det er lykkedes, tror jeg at du vil opdage, at du pludselig har meget mere energi og lyst til at finde venner. Og venner vil du finde, for du er en, det er værd at være ven med, er jeg sikker på. Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine ideer. Husk du er altid velkommen til at kontakte os på BørneTelefonen 116 111, hvis du har brug for at snakke lidt videre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat