Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg blev misbrugt da jeg var mindre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 19 år.

Jeg kan godt forstå, at du har brug for at få talt om det som er skete tilbage i tiden. Selvom det kan være svært, er det rigtig at fortælle det til din familie. Det kan på ingen måde være din skyld, det kan på ingen måde være dig, der ødelægger hverken din familie eller din brors liv. Jeg kan  godt forstå, at det er en stor beslutning at fortælle det og som du allerede er inde på så vil det jo nok betyde, at I lige skal have tid til at tænke over det og få det snakket igennem. Jeg tænker derfor, at du skal forberede dig på, hvad du gerne vil sige eller skrive det i et brev til dem.Enten til begge dine forældre eller bare den af dem, du har det bedste forhold til. Du kan sige eller skrive, at du har brug for at snakke om det også selvom det er svært, for det er noget der tynger dig og som du gerne vil fortælle dem. 

Du spørger hvilke konsekvenser det vil have for din bror, hvis du fortæller det til dine forældre. Det afhænger af, hvad I vælger at gøre ved det. Vælger I at snakke om det i familien - og få hjælp fx af en psykolog, så I kan snakke om hvad der er bedst at gøre. Det kan måske hjælpe dig og din familie at kigge på : www.januscentret.dk  som også rådgiver om søskende overgreb - incest som det også kaldes. 

Hvis I vælger at anmelde det og lægger sag an imod din bror, så afhænger det af de ting der kommer frem i sagen og vurderingen af det. Da det er en dommer som vil vurdere det efter at have undersøgt jeres sag nøje så kan jeg ikke sige, hvad der vil ske. Jeg synes dog ikke, at du skal se på det som, at du ødelægger din brors liv ved at fortælle det, men nærmere at han jo også har brug for noget hjælp. I var jo begge børn på det tidspunkt, men han husker det sikkert stadig og har brug for at snakke om det, også selvom det er svært.

Jeg håber, at du har fået svar på dine spørgsmål og jeg håber, at du får mod på at gå videre med det til dine forældre. Hvis du har brug for mere støtte og vejledning er du meget velkommen til at kontakte os på 116111 eller på chatten.

Mange hilsner

BørneTelefonen

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat