Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jE h e b

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Jeg er glad for, du skrev! Livet kan være svært i perioder, og nogen har mere imod sig end andre. Du nævner flere ting, som er vigtige i dit brev, men for at kunne hjælpe dig bedst muligt, har jeg i mit svar valgt at fokusere på dine tanker omkring selvmord, da jeg fornemmer, at de fylder i dit liv i øjeblikket.

Du er 14 år og derfor stadig nødt til at bo et sted, hvor der er andre, der tjener penge til husleje og mad. Din far er voldsom over for dig, og selvom du måske nogle gange har lyst, så kan du ikke bare vælge ham fra, fordi det er ham, der har ansvaret for dig. Der er ikke noget at sige til, hvis du en gang imellem har lyst til at opgive det hele, eller tænker at det ville være nemmere, hvis du ikke længere var en del af det liv, du lever i nu. Du skal dog vide, at det er muligt at få det bedre, også selv om du er en af dem, der har mere imod sig end andre. 

Der er altid et lys for enden af tunnelen, også selvom det kan være svært at se. Med det vil jeg sige, at der ALTID er en anden vej ud end at tage sit eget liv. Alle børn og unge, der vokser op i Danmark, har faktisk ret til vokse op i et hjem, hvor de er trygge. Det hjem du bor i lyder ikke som det, man regner for et trygt hjem, fordi din far nogle gange er voldelig overfor dig. Det er ikke et problem, man som barn og ung kan eller skal løse alene, og derfor har du ret til at få noget hjælp udefra. Vidste du godt det?

For at du kan få hjælp, er der først og fremmest nogen, der skal vide, hvordan du har det. Du har allerede taget de første skridt mod lyset for enden af tunnelen ved at skrive herind, og ved at fortælle det til din lærer. Selvom det ikke hjalp, at din lærer snakkede med din far, så lyder det alligevel til, at hun tog det du fortalte alvorligt. Hvis du fortæller din lærer, at det stadig ikke går godt derhjemme, må hun prøve en anden taktik. De fleste lærere ved godt, hvordan man kan hjælpe, så mon ikke også hun ved det eller kan spørge en, der gør (f.eks. en anden lærer eller en sundhedsplejerske)?

Her på BørneTelefonen hjælper vi også børn og unge, der står i svære situationer, som du gør. Man kan få en bisidder fra BørneTelefonen, der hjælper med at sikre, at man bliver hørt. En bisidder vil kunne tale din sag overfor f.eks. kommunen. Du kan læse mere om hvad en bisidder er her: 

Husk, at nogle gange kan lyset for enden af tunnelen være svært at se, fordi tunnelen slår et sving, men det ved man ikke, før man er på vej rundt i svinget. Jeg håber, at det er tilfældet for dig, og at du ved hjælp fra din lærer, en sundhedsplejerske eller en bisidder kommer rundt i svinget og ud i lyset. Hvis du har brug for flere råd eller svar på dine spørgsmål, er du også altid velkommen til at ringe eller skrive herind på 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat