Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Intet privatliv

Hej Børnetelefon.
Jeg er en pige på 16, jeg har været igennem et længere psykolog forløb med svær angst, og jeg har haft cuttet i en periode, min mor vidste intet om det men læste så i ALLE mine dagbøger og hvad hun ellers kunne finde på mit værelse, efter det fandt hun så ud af jeg har cuttet, og har været meget påtrængende med hvad jeg går og laver lige siden, jeg føler hun ved alle mine tanker, og jeg hader det! Jeg er stadig sur på hende selvom det er et halvt år siden nu ca. Hun ved hvem jeg er forelsket i (en pige) jeg er ikke sprunget ud endnu, men hun snakker ikke med mig om det. Her i weekenden var jeg så til overnatning på min skole, og hun har været i min taske igen og fandt to barberblade som er en månedstid siden jeg brugte (hun troede jeg var stoppet helt) men jeg løj for hende og sagde de var gamle. Jeg er træt af ikke at kunne være sammen med mine venner uden at være bange for hun roder hele mit værelse igennem, jeg kan ikke kigge på hende længere uden at få lyst til at slå hende (jeg gør det self ikke) hun forstår ikke noget af det jeg siger til hende, men kommer bare med argumenter som for hende til at se ud som om hun er “offeret” jeg hader det, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det?

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16 årige pige

Tak for dit mod til at skrive til os. Du beskriver din hjemlige situation rigtig godt. Voksne og især forældre vil altid hjælpe det de formår, men det kan være svært at hjælpe præcist, der hvor du har brug for det.

Forstår jeg det rigtigt at du har brug for hjælp, men ikke i den form din mor giver dig det. At du føler, at hun i stedet kontrollerer dig? Du skriver, at du har været i psykologbehandling. Fornemmer jeg rigtigt, at det er du stoppet med? Jeg bliver lidt nysgerrig efter at vide grunden til at du evt. er stoppet. Måske har lyst til at skrive til os igen og fortælle lidt mere?

Det kan kræve mod og styrke at bede om hjælp. Man kan blive utryg ved, at tingene skal ændre sig, selvom man ved at selvskade ikke er løsningen. Når du får den rette hjælp, kommer du til at lære måder at håndtere de svære følelser, så det ikke bliver selvskaden, der giver dig fixet og som som ikke hjælper i længden. Du og din mor kan få hjælp af https://www.lmsos.dk/. Det er en rådgivning og hjælp til bl.a. selvskade. De ved præcist, hvad det er for nogle dilemmaer man kan  være i, når selvskade dukker op, som den hurtige hjælp. Måske du kender det allerede, men bare for at sige, at findes andre tilbud udover psykologen – som dog er den allerbedste måde, at komme videre fra selvskaden på.

De ved, hvor svært og utrygt det kan være at få hjælp til at ændre sit liv positivt. Der er hjælp at få, så jeg håber, du er klar til at tage det næste modige skridt til at inddrage din mor i dette. Og med inddrage mener jeg også, at få talt med hende om, hvordan det føles for dig at blive kontrolleret på den måde. At få sagt at det ikke hjælper dig, men måske tværtimod skaber afstand mellem jer. Måske det også vil være godt at få fortalt, at du faktisk stadig er sur på hende, ovenpå det tillidsbrud det var, da hun læste alle dine dagbøger? Dette er jo mine ord, du skal bruge dine egne og prøve at få sagt præcis det, du føler.

Det allerbedste vil være, hvis du så derudover har et bud på, hvordan hun så bedst kan hjælpe dig lige nu. Hvad kan hun gøre i stedet for at kontrollere dig? Har du nogle ideer til det?

Hvis du føler der er for svært for dig at sige kan du vise hende mit svar eller du kan skrive det til hende.
Ved at få talt ud, kan I måske få sat en streg i sandet og forsøge på at ny arbejde sammen hen mod målet om, at selvskaden ikke skal styre dig mere. Samtidig kan det måske også give jer mulighed for at tale om andre ting, der fylder i dit liv. Som fx den forelskelse du nævner.

Det er altid vigtigt at søge hjælp, hvis man synes tingene er gået i hårdknude og blevet for svære. Du har skrevet til os, så du er godt på vej. Jeg tror på, at du har en styrke i dig, der kan bringe dig videre til at få den rigtige hjælp. Du er altid velkommen til at skrive til os igen på 116 111. Vi vil altid gerne hjælpe så godt vi kan.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat