Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Internet ven.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev. Du lyder som en fornuftig pige, der er god til at passe på dig selv, og som er bevidst omkring brugen af snapchat og internettet. Det er rigtig godt, for der har desværre været episoder, hvor både børn og voksne har skrevet med falske profiler på internettet - altså at den man har skrevet med, pludselig viser sig at være en anden. Det er super ærgerligt, at sådanne tarvelige mennesker skal ødelægge det for andre. Derfor er det godt, at tænke sig om og ikke mødes med hvem som helst - netop som du gør. 

Jeg synes, at du skal fortælle dine forældre om din ven. For det er forståeligt, at du gerne snart vil møde ham, nu hvor I har været internetvenner i et halvt år. Prøv stille og roligt at fortælle dem om hvordan du faldt i snak med ham, hvor længe det har stået på, hvor i landet han bor osv. Fortæl dem derefter, at du har tænkt på, at I snart skal mødes. Du har allerede tænkt over, at I skal mødes et offentlig sted. Det er super godt. Det viser, at du passer på dig selv, når du bruger internettet.

En mulighed kunne også være, at dine forældre var med til at tale med din ven en dag. Han kunne også invitere hans forældre, og I kunne alle tale sammen på skype, facetime eller et andet video medie. I det hele taget er det en god idé, at du har set ham på skype eller facetime, før I mødes for en sikkerheds skyld. For selv billeder på Snapchat kan man "fake". Så har I også prøvet, at se hinanden mens I taler. 
Du kunne også tage dine forældre med til jeres første møde på café. De behøver ikke sidde sammen med jer, men de kunne feks. sidde ved et bord i den anden ende af caefeen, gå en tur i nærheden eller hvad I ellers tænker, der kunne være den bedste mulighed for jer.  

Hvis det er svært for dig at tage hul på emnet overfor dine forældre, så kunne du evt. starte med at skrive et brev til dem istedet. At skrive svære ting ned kan for nogen virke lettere end at sige det direkte.

Jeg håber, at du kunne bruge svaret - du ønskes alt det bedste!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat