Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

informere forældre om depression eller lade være?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Åh, hvor lyder du bare hensynsfuld over for dine forældre. Vildt, at du kan tænke på dem, når du selv har det skidt lige nu.

Jeg forstår godt alle dine tanker omkring dit hensyn. Men det er dine forældre, som er de voksne, og det er lige nu, at du har allermest brug for dine forældre. Forældre kan holde til rigtigt meget, men det kan være svært - som forældre - at holde til, hvis man bliver holdt uden for sine børns følelser. Det håber jeg kan være en hjælp for dig at tænke på.

Jeg bliver hel varm i hjertet, når jeg læser, at du har tænkt på at snakke med din mor. Du mangler bare lige at tage det næste skridt og få snakket, så jeg håber, du holder fast i dit mod. Det vil være så godt for dig og din familie, hvis du får sat ord på det, som er svært for dig lige nu, og at I sammen kan få lagt en plan for, hvordan du kan få det bedre.

Selvværd handler om den måde, vi tænker og taler om os selv på - den værdi, vi giver os selv. Har man et lavt selvværd, har man måske tendens til at tænke flere negative ting om sig selv. F.eks. ”jeg føler mig forkert”, og ”andre er bedre end mig”. Sådan tænker alle ind imellem, men hvis man altid tænker sådan, så er det tid at øve sig i at tænke anderledes.

Du er rigtig god til at beskrive din situation, og det lader til, at du kender dig selv ret godt. Du er også meget bevidst om dine tanker, og det er en stor styrke, for så kan du lettere fange dig selv i de negative tanker og prøve at lave om på dem.

En måde selv at øve sig, kunne være at skrive nogle af de ting ned, som du var tilfreds med ved dig selv. Du kunne lave en aftale med dig selv om at skrive to eller tre gode ting ned hver dag. Måske tænker du, det lyder fjollet, men det hjælper faktisk at få de negative tanker ud af hovedet og talt positivt til sig selv.

Hvordan fik du hjælp i 8 klasse, da du havde en depression? Var du til psykolog dengang? Det kunne måske være en hjælp at komme til den samme person igen. Nogen gange kan depressioner godt finde på at titte frem igen, og så kan det måske være rart for at snakke med en, der kender din historie.

Jeg ved, at der er mange, som har stor glæde af at bruge studievejlederen på skolen. Der er mange andre unge i din aldre på gym., som har det svært, så tit ved studievejlederen, hvad der findes af gode tips og råd til at få det bedre.

Jeg ved godt, at mit svar kræver, at du skal tage det næste skridt selv, men jeg håber, du holder fast i at få hjælp og får talt med din mor.

Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke anonymt med de voksne, der sidder klar til at snakke.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat