Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor er mine venner rigere end mig?

Jeg er en pige på 13 år og jeg har mange rigtig søde venner.

Men alle mine venner får de fedeste fødselsdagsgaver og nyt pænt dyr tøj hvis de vil. Vi har ikke bare sådan råd til det. Ligenu har vi heller ikke en bil fordi vi ikke har råd.

For noget tid siden sagde en fra min paralelklasse at hun godt kunne lide min trøje og spurgte hvor den var fra og så sagde jeg den var fra h&m og min anden veninde som også var der tydede nærmest på at hun synes at min var grim.

Det gør mig bare ked af det for det eneste tøj jeg kunne lide at mit tøj var mit trænings tøj og det går jeg normalt ikke med.

Jeg ville bare gerne vide hvad jeg skulle gøre.

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årig pige

Jeg kan da sagtens forstå, at du bliver ked af det, hvis andre hentyder til at dit tøj er grimt. Det er da heller ikke særlig pænt gjort.

Tøjstil er heldigvis lige så forskellig som vi er mennesker, og det gælder om at finde det man føler sig tilpas med. Hvis du egentlig helst vil gå i træningstøj, kan du overveje om det skal være din stil lige nu. Der er jo mange som har en sporty stil, og ret mange unge går i træningstøj til hverdag.

Desværre er det jo sådan, at man ikke helt selv kan bestemme, hvad pengene skal bruges til - det er ens forældre, som har overblik over økonomi og prioriteringer, så længe man bor hjemme. Og desværre er det også sådan, at ikke alle tjener lige meget og derfor heller ikke alle, som har råd til dyre ting. Og måske er vi heller ikke alle sammen interesserede i de samme ting, men har andre ting, som vi synes er vigtigere at interessere sig for og bruge penge på.

Der er også forældre som har råd men prioritere at bruge deres penge på andre ting. Ligesom der også er forældre, som føler sig presset til at købe ting de ikke har råd til, for at deres børn ikke skal føle sig udenfor.

Der er uden tvivl nogle fra din klasse, som har det på samme måde som dig, og måske har du selv en ide om hvem. I kan måske tale lidt sammen om hvordan I har det. Det hjælper tit at tale med nogen om ens tanker og følelser. Og det er også vigtigt, at jeres klasselærer tager det op i klassen, så man ikke går og føler sig udenfor eller bliver usikker på, om man er god nok. Det håber jeg, at jeres lærer vil snakke om, så I alle kan trives i klassen.

Måske kunne du tale med dine forældre om, at du godt kunne tænke dig noget andet tøj en gang imellem. Så kan det være, at du ikke kan få så meget men måske en lækker t-shirt eller et par lækre bukser. Du kan også overveje, om du selv vil hjælpe med betalingen. Måske kan du gå med reklamer, passe børn, gå med hunde, gøre rent for naboen eller andre jobs. Og det du tjener kan du så selv vælge at bruge på det, du synes er vigtigt.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat