Brev

Hvordan skal jeg spørge???

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Jeg forstår godt, at du tænker meget over, at din mor virker stresset, men det er bare vigtigt, at du ikke bærer rundt på det, så det bliver til dit problem. Det lyder til, at din mor har en rigtig god støtte i din far, så jeg tænker de sammen nok skal klare de problemer, der måtte være.

Jeg tænker, at du måske er sammen med din mor på nogle mindre stressede tidspunkter end andre? For eksempel når I spiser, ser tv eller kører bil. Måske kan du spørge hende der? Det virker til, at du har en rigtig god fornemmelse omkring, hvordan din mor har det så jeg tænker, at du godt kan regne med din fornemmelse, når du beslutter dig for at et tidspunkt at spørge hende.

Hvis du er bange for, at det bliver besværligt for din mor i forhold til at hente dig fra klubben om aftenen, er der måske en mulighed for at få lidt hjælp fra en anden. Måske har du en veninde fra klubben, som også bor i nærheden af dig og som du kan høre om muligheden for at køre med hende eller følges med hende hjem efter klubben lukker? Hvis du allerede har et par forslag klar, når du spørger din mor, så tror jeg, at din mor og far vil lytte til dig. Måske kan de sagtens se det hyggelige i pizza aften i klubben.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat