Brev

Hvordan skal jeg fortælle min mor, jeg ikke gider kysses godnat? længere

Hej, jeg er en pige på 15 år .

Hver aften inden jeg skal sove kommer min mor og siger godnat, men hun kysser mig altid på munden. Eftersom jeg er 15 år og mine læber også har været på andre læber føler jeg det er lidt akavet.

Mit problem ligger i, at jeg simpelthen ikke ved, hvordan jeg skal fortælle det.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 15 år

Det er da bare helt ok, at du ikke længere har lyst til, at din mor kysser dig godnat på munden. Det skal din mor vide! Også selvom du er lidt nervøs for, at det måske gør hende ked af det.

Jeg tror nemlig, det vil gøre din mor mere ked af det, hvis hun vidste, at du faktisk ikke længere føler, at det er hyggeligt at blive kysset godnat på munden, men at hun så gjorde det alligevel, fordi hun ikke vidste det. Giver det mening?

Måske du simpelthen bare skal få det sagt, fx en aften, før hun kysser dig godnat. Du kan måske sige: “Mor, måske du bliver lidt ked af det, men jeg kunne godt tænke mig, at vi begyndte at sige godnat på en anden måde”.

Måske hun reagerer lidt overrasket, fordi hun jo sikkert stadig tænker, at det er hyggeligt. Men når hun først ved, hvordan du har det, kan I måske finde på en måde at sige godnat på, som I begge synes fungerer. Måske med et kram? Eller blot et kærligt “godnat”, før du går i seng.

Du kan jo overveje, hvordan du synes, I skal sige godnat til hinanden i fremtiden.

Jeg håber, du kan bruge mit svar og får fortalt din mor, hvordan du har det. Hvis du har brug for det, kan du altid ringe igen til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat