Brev

Hvordan kommer jeg videre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng 

Jeg sidder og tænker på hvor reflekteret og moden, du lyder. Du virker også meget omsorgsfuld. Dejligt at læse sådan et brev.

Du har haft dine udfordringer med din nærmeste familie, men det lyder til, at du ikke bor alene med din far mere og at der måske er kommet lidt mere ro på i forhold til din familiesituation? Du har også haft kontakt til en psykolog. Jeg vil derfor ikke gå så meget mere ind i det, men du skal vide, at sådan et pres du har levet under, ikke er okay at byde et barn. Hvis lignende skulle opstå igen, så er du meget velkommen til at kontakte Børnetelefonen, så kan vi prøve at hjælpe dig med at komme ud af situationen. 

Måske kunne det også være en idé for dig, at snakke med nogle voksne om de ting, du har oplevet. F.eks. din fars alkoholmisbrug og epileptiske anfald. At skulle ringe 112, mens ens far kramper, er en meget voldsom situation at stå i. Noget som uden tvivl vil brænde sig fast inde i hovedet. Du skriver også, at du tænker på det hver dag, så derfor tænker jeg, at du måske også har brug for at lufte de tanker for andre? 

Min erfaring er, at det letter. Det kunne være til et sødt familiemedlem, dine gode venner eller måske en lærer, du stoler på og som måske kender din situation? Desuden findes der også foreningen TUBA, som rådgiver børn og unge, der har oplevet misbrug i familien. Tag et kig på deres hjemmeside http://tuba.dk/ - der er måske noget, du kan have glæde af at læse.

Hvad angår din eks-kæreste, så synes jeg egentlig, at du virker til at takle det godt. Du er klar over, at du stadigvæk har følelser for hende, og samtidig har du brug for at holde kontakt med hende. At kombinere de to ting kan dog godt blive lidt hårdt. Men så skriver du jo også, at du er begyndt at skrive med en ny pige, som du nu er ved at lære at kende. Lad være med at slå dig i hovedet over, at hun måske bedre kan lide dig, og at du måske har pyntet lidt på dine følelser for hende. Undersøg om det kunne blive til noget med jer – giv det lidt tid.

Din eks-kæreste har måske fortrudt, at hun slog op med dig. Er det din fornemmelse, at hun kun har det sådan, når det går dårligt med den nye kæreste? Eller tænker du, det er udtryk for, at hun savner lige præcis dig? 

Hvis hun fortsat giver udtryk for, at hun har fortrudt, kan du jo spørge hende, hvorfor hun fortæller dig det? Og hvorfor hun så egentlig er sammen med den anden? Måske kan du på den måde blive lidt klogere på, om du kan fortælle hende om dine følelser også. Og om I kan blive kærester igen.

Men hvis hun fortsat er sammen med den anden dreng, så synes jeg, at du har gjort klogt i ikke at sige noget. Mit råd er så, at du fortsætter med at skrive med andre piger, du finder interessante. Og se hvad der sker. Så vil dine følelser for din eks-kæreste uden tvivl også komme mere i baggrunden.

Jeg håber, at dette brev har fået dine tanker til at falde lidt til ro.

Jeg håber også, at du finder en sød pige at skrive med, og måske I så mødes i sidste ende?

 De varmeste hilsner 

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat